Interview Vanderbiest: 'Zal supporters missen'

Thomas Dubois
| 0 reacties
Vanderbiest: 'Zal supporters missen'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frederik Vanderbiest maakte na 6,5 jaar Roeselare in de winterstop de overgang naar Dender. Daar komt hij terecht bij een team in winning mood met Boskamp als oude bekende. Man-oeuvre.be maakte met hem een balans op en keek vooruit naar de toekomst.

Als er een speler is die de opmars van Roeselare volledig meegemaakt heeft, dan is het voormalig kapitein Frederik Vanderbiest wel. “Ik heb alles meegemaakt met Roeselare: degradatiegevaar in tweede klasse, twee keer de eindronde, waarvan één keer winst, en sinds drie jaar voetbal op het hoogste niveau”, aldus de middenvelder aan het online magazine Man-oeuvre.be.
 
Het is dan ook vreemd dat hij plots de overgang maakt naar Dender dat op zich een ploeg van een minder niveau is. “Er zijn drie redenen waarom ik naar Dender ga. Ten eerste ken ik Boskamp nog van mijn periode bij RWD Molenbeek, ten tweede kies ik Dender omdat het financieel een vooruitgang is en de derde reden is dat het een nieuwe uitdaging is. Ik heb alles meegemaakt in Roeselare”, verduidelijkt hij.
 
Terugkijken op z’n periode bij wit-zwart doet hij met plezier. “Het was een schitterende periode die ik nooit zal vergeten.” Op de vraag wat hem het meest zal bijblijven hoefde hij niet lang te twijfelen: “Ongetwijfeld de promotie naar eerste klasse onder Dennis Van Wijk. Ik heb toen drie dagen aan een stuk gevierd.” De supporters zijn diegene die hij het meeste zal missen. “Zes jaar geleden kende er mij niemand in Roeselare. Nu doen ze alles voor me, ik zal zeker nog een wederdienst doen om hen te bedanken”, besluit Vanderbiest.
 
Het uitgebreide interview vind je terug op www.man-oeuvre.be. Daar wordt er dieper ingegaan op de periode bij Roeselare en ontdek je wat Vanderbiest bij voorkeur zou doen om z’n supporters te bedanken. Tot slot kijkt hij ook vooruit naar Dender waarmee hij z’n carrière hoopt af te sluiten.
 
Het vervolg vind je: hier

Auteur: Jelle Dejonckheere
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties