Hoogdag voor de Denderstreek

Nico Wieme
| 0 reacties
Hoogdag voor de Denderstreek
Foto: © SC

Naast Kortrijk-Zulte Waregem en Cercle-Club staat met Dender-Aalst nog een prangende affiche op het programma van de achtste finales van de Beker van België. In de Denderstreek kijken ze dan ook reikhalzend uit naar deze wedstrijd van zondag.

In de Denderregio wordt al weken over niets anders gesproken dan over de derby in de Beker van België tussen buurploegen VC Eendracht Aalst 2002 en FCV Dender EH. Een onvervalste affiche die op heel wat belangstelling kan rekenen.
 
Aalst van de hemel naar de hel
Bij Eendracht Aalst kijken ze met meer dan gewone belangstelling uit naar deze wedstrijd. Jarenlang was den Iendracht de toonaangevende ploeg in de regio. Vanaf het seizoen 1994-1995 speelde Aalst acht jaar onafgebroken in de eerste klasse, met als hoogtepunt de vierde plaats in hun eerste jaar op het hoogste niveau onder trainer Jan Ceulemans. Ook Europees stuntten de Ajuinen door eerst Levski Sofia uit te schakelen, waarna een galamatch tegen AS Roma volgde. In Rome werd met 4-0 verloren, maar thuis (weliswaar in het Constant Vanden Stockstadion) werden de Romeinen op een 0-0 gehouden.
 
Het dieptepunt bereikte de carnavalsstad in het seizoen 2001-2002. Na een jaar vol financiële perikelen eindigde Aalst op de zeventiende plaats. Het faillissement werd aangevraagd en de voetbalbond zette de ploeg terug naar derde klasse. Onder de nieuwe naam VC Eendracht Aalst 2002 werd prompt de eindronde in derde gewonnen waarna Aalst twee jaar lang in tweede klasse verbleef. Daarna volgden twee degradaties op rij, maar vorig seizoen speelde Eendracht kampioen in vierde klasse. Ook dit jaar doen de Ajuinen het uitstekend. Ze zijn leider in derde klasse A met een wedstrijd minder gespeeld en slechts één verliesbeurt.
 
Remonte van Dender
FCV Dender EH bestaat nog niet zo lang. De ploeg ontstond in april 2005 uit een fusie tussen Denderleeuw en Denderhoutem. De Denderboys startten in de derde klasse. Onder succescoach Jean-Pierre Vande Velde werd twee keer na elkaar kampioen gespeeld, waardoor de ploeg momenteel in de Jupiler League actief is. Het seizoensbegin was dramatisch. Toen Dender op een bepaald moment met amper zes punten op de laatste plaats bengelde, werd Vande Velde bedankt voor bewezen diensten en kwamen de spelers in de handen van het duo Patrick Asselman - Johan Boskamp terecht. Een revival volgde, want met 10 op 12 hees de Denderploeg zich naar een veilige veertiende stek.
 
Bekerparcours
Ook in de beker doen beide buurploegen het goed. Eendracht Aalst is zelfs aan een fantastische reeks van zes overwinningen bezig. Kester en Saintoise gingen eerst voor de bijl met 6-0. Vervolgens werd RC Gent met 2-1 verslagen, Bleid en Lyra kwamen nadien het onderspit delven met een 3-1 nederlaag.
In de vorige ronde ten slotte gaf Aalst het zieke Sint-Truiden een zoveelste doodsteek door met 1-2 te gaan winnen in de hel van Staaien. Dender moest nog maar één keer aantreden, maar dat was meteen goed voor een klinkende 4-1 overwinning tegen VC Westerlo.

Gesloten deuren 
Het belooft zondag dan ook een buitengewoon spannende wedstrijd te worden. Afspraak om 15u00 in het Florent Beeckmanstadion van Dender. Er werden 7 200 betalende tickets aan de man gebracht, daarvan gingen er 1 840 naar Aalst. Het stadion is hiermee bijna volzet, maar om veiligheidsredenen worden er niet meer supporters toegelaten. De loketten zullen op de dag van de wedstrijd dan ook gesloten zijn. Supporters zonder ticket hoeven zich niet meer aan te bieden. Laat ons hopen dat het een echt voetbalfeest wordt!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties