Analyse Winteranalyse: KVK Tienen

filip broos
| 0 reacties
Winteranalyse: KVK Tienen
Foto: © SC

In de reeks winteranalyses is het de beurt aan KVK Tienen. De suikerjongens zijn bezig aan een wisselvallig seizoen en konden de verwachtingen die er waren bij het begin van het seizoen niet echt invullen.

In zijn tweede seizoen in 2e nationale gaat Tienen op zoek naar een eindrondeticket. Om dat te bemachtigen kreeg trainer Nassen van het bestuur tal van versterkingen. Zo werd de verdediging dusdanig versterkt na het vertrek van Triantafalidis naar Zulte-Waregam. Bij Verbroedering Geel werd het centrale duo Vanhees-Dello weggehaald. Als doublure voor keeper Schuermans werd een beroep gedaan op Olivier Van Impe al heeft deze laatste niet echt veel plezier beleefd aan zijn nieuwe ploeg aangezien hij meteen uitviel met een zware blessure en waarschijnlijk zal out zijn voor de rest van het seizoen.

Andere namen die de ploeg kwamen versterken waren Bogaerts, Vandecauter, Régis Lacroix. In aanvallend opzicht werden ook de nodige versterkingen voorzien, zo kwam Vanarwegen over van Westerlo en Mbonabucya van STVV en in de laatste uren van de transfermarkt werd Lukanovic nog gehuurd van Antwerp. 

Het seizoen begon in mineur voor Tienen want de ploeg had al meteen af te rekenen met tal van zware blessures, naast Van Impe viel ook Lukanovic na amper 2 matchen uit met een zware blessure aan de knie. Ook de met grote trom ingehaalde Marco Nijs en Mbonabucya bleven sukkelen met allerlei kwaaltjes en blessures en kwamen dit seizoen nog niet aan de aftrap laat staan dat ze op de bank geraakten.

 
Tienen begon het seizoen met een 4 op 6 na een gelijkspel in de openingsmatch tegen Eupen en onverwachtte winst door op de freethiel SK Beveren te kloppen met 2-3. Na die start begon de motor enigszins te sputteren mede door blessures mede door de herschikte kalender. Zo speelde KVK op korte tijd 2x tegen Hamme en evenveel keer werd er aan het korste eind getrokken, 2-3 thuis en een droge 3-0 in Hamme. Het dient gezegd te worden dat de jongens van trainer Nassen het thuispubliek dit seizoen nog niet teveel verwend hebben want thuis werd er maar 3x gewonnen, Geel en Virton verloren in Tienen met 
3-0 en Lierse ging de boot in met 1-0. De wedstrijden tegen Union en Deinze werden verloren door in de slotminuten een voorsprong uit handen te geven. Op verplaatsing werden er 4 wedstrijden winnend afgesloten al was het telkens maar met 1 of 2 doelpuntjes verschil. Zo was er winst in Olympic Charleroi(0-2),
Doornik(0-1) en Union (1-2). De traditionele geladen derby op OHL werd dan weer verloren met 2-1 door een al dan niet terecht gefloten 11M.  Tussendoor haalde men thuis tegen KVO, Eupen en Namen een punt door gelijk te spelen.

In de beker van Belgie verging het Nassen's team iets beter en werd de 1/16 finale bereikt. Men versloeg thuis Woluwe-Zaventem na het nemen van strafschoppen na een tumultueze wedstrijd waarin Tienen met 8 spelers eindigde, daarna won men met 1-0 van Willebroek-Meerhof om het in de volgende ronde op te nemen in en tegen Gent. De wedstrijd tegen de buffalo's was er eigenlijk geen want daarvoor waren de suikerjongens een maat of twee te klein(2-0) zo eindigde het bekeravontuur net als vorig jaar in de 1/16 tegen AA Gent.


KVK Tienen staat na deze heenronde van de hertekende competitie in de ruime middenmoot, een plaats waar men bij het begin van het seizoen geen rekening mee hield aangezien de ambities. Wil men deze eindronde alsnog bereiken zal men kleur moeten bekennen en in aanvallend opzicht de nodige versterkingen inhalen want juist daar nijpt het schoentje. Verdediger Steven De Pauw is voor het moment topscorer van de suikerjongens met 6 doelputen al kwamen deze er wel via stilstaande fases. Na het uitvallen van Lukanovic en het onbeschikbaar zijn van Mbonabucya kwam het volledige gewicht van de aanval terecht op de schouders van Geebelen al heeft deze laatste het dit seizoen moelijk met het vinden van de weg naar het doel en op de koop toe viel ook hij de laatste weken uit met een blessure. 
Vraag blijft of het bestuur  op zoek gaat naar offensieve versterkingen die de ploeg een hoger rendement kan geven en waaruit na het seizoen een eindrondeticket kan voortvloeien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties