Analyse Winteranalyses: Virton

Bart Hermans
| 0 reacties
Winteranalyses: Virton
Foto: © SC

Vandaag analyseren we Virton. De enige ploeg uit de provincie Luxemburg doet het verre van slecht.

Vorig seizoen eindigde de club op een elfde plaats met eenenveertig punten. Het zag wel zijn middenvelder Gbarssin naar Antwerp trekken.
 
Virton opende op het veld van Lierse met een 2-2 gelijkspel. Tegen Waasland en Oostende werd er gewonnen maar op het veld van Kortrijk volgde de eerste nederlaag. De West-Vlamingen wonnen met 2-1.Vervolgens mocht de ploeg twee keer aantreden in het eigen Stade Yvan Georges tegen twee neo-tweedeklassers. Tegen Doornik werd er 0-0 gelijkgespeeld en een week later werd Olympic Charleroi met 3-0 verslagen. De ploeg geraakte in vorm en bij de dichtste buren van Eupen werd met 4-1 gewonnen. Ook KVSK United , toch een van de topploegen uit de reeks werd met 4-1 richting Limburg gestuurd. Op het veld van Tien werd de reeks onderbroken met een 3-0 nederlaag. Ook op Tubeke werd er niet gewonnen, na negentig minuten stond een 2-2 gelijkspel op de bordjes. Op het veld van Leuven werd met het kleinste verschil gewonnen maar tegen die andere “topper” Beveren werd dan weer wel verloren. De laatste weken werd een zes op vijftien gehaald. Op het veld van Union werd verloren en tegen Deinze Hamme en Antwerp gelijkgespeeld. Dit weekend werd er gewonnen tegen rode lantaarn Geel met 3-0.
 
De troepen van trainer Grandjean klimmen zo weer enkele plaatsen en komen op een zesde plaats met zevenentwintig punten terecht. Topschutter is Moussa Koita met zeven doelpunten. Virton is zeker één van de kandidaten voor een mogelijke eindrondeplaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties