Valgaeren: 'Ik heb weinig te eisen'

Nico Wieme
| 0 reacties
Valgaeren: 'Ik heb weinig te eisen'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Vanavond trappen leider Club Brugge en rode lantaarn Bergen de terugronde van het seizoen 2007-2008 op gang. Door de blessure van Philippe Clement krijgt Joos Valgaeren zijn kans bij blauw-zwart. De verdediger beseft dat hij de Clubfans iets moet tonen.

Joos Valgaeren zal vanavond meer dan vermoedelijk het centrale duo met Jeroen Simaeys vormen bij Club Brugge. Maandag tegen Cercle moest hij al onverwacht opdraven, maar toen werd dat geen onverdeeld succes. “Ik heb verre van goed gespeeld. Ik besefte ook onmiddellijk dat ik bij het doelpunt van Cercle niet vrijuit ging”, zegt hij.
 
“Dat was best pijnlijk voor mij. Maar in de put zitten helpt mij geen stap verder. Bovendien was Cercle gewoon de beste ploeg. De kritiek op mij is vaak terecht geweest”, bekent Valgaeren eerlijk. “Dit is mijn derde seizoen bij Club en wat heb ik al gebracht? Bijna niets. Dan moet je eerlijk zijn: mijn transfer is geen succesverhaal.”
 
Enkele jaren geleden behoorde Valgaeren nog tot de absolute top in België. “Dat spookt ook soms door mijn achterhoofd”, zegt de ex-Celticverdediger in Gazet van Antwerpen. “Ooit was ik de eerste keuze achteraan bij de Rode Duivels en won ik drie titels met Celtic. Dan is het heel frustrerend vast te stellen dat ik vandaag heel ver afsta van het niveau dat ik toen haalde.”
 
Valgaeren vraagt zich openlijk af of hij op zijn 31ste  - Valgaeren wordt binnenkort 32 - het niveau nog wel aankan. Dat hij trager is dan vroeger, beseft hij als geen ander. Na dit seizoen loopt zijn contract bij Club af. “Ik heb weinig eisen te stellen”, weet de verdediger. “Bij Club blijven lijkt me dan ook zo goed als uitgesloten. De kans dat ik een stap terug moet zetten, is groot. Maar eerst wil ik de titel met Club”, besluit hij toch nog ambitieus.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties