Analyse Overzicht O-VL na 19 speeldagen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Overzicht O-VL na 19 speeldagen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na Terjoden-Welle vorige week was het nu de beurt aan Sparta Petegem om 2 punten te laten liggen. Dit houdt meteen in dat de Topper van volgend weekend nog aan belang wint, zowel voor het Kampioenschap als voor de Periodetitel.

Leider Sparta Petegem – 47pt geraakte thuis niet verder dan een gelijkspel tegen JV Kruibeke – 18pt en ziet Terjoden-Welle – 44pt opnieuw naderen tot op 3 punten. De fusieploeg van zijn kant gaf Rode Lantaarn SK Lebeke-Aalst - 11pt een optater van jewelste en lijkt meer dan klaar voor de clash van volgende zondag. Terjoden krijgt dan immers Petegem over de vloer en kan, mits winst, mee aan de leiding komen.
 
Een vroeg doelpunt van Kwik Eine – 34pt bij SK Lebbeke - 22pt bleek voldoende om de punten mee te nemen richting Oudenaarde. Spijtig voor de toeschouwers was er, na dat doelpunt, nog amper iets te beleven op het Konkelgoed. SK Lebbeke verhuist terug naar de rechter kolom en maakt een quasi grijs seizoen door.
 
Ook FC Eeklo en Sint-Gillis-Waas tellen 34pt, maar met een overwinning minder dan Eine. Eeklo bracht de moeilijke uitwedstrijd bij SK Berlare – 30pt tot een goed en verdiend einde en Sint-Gillis-Waas knalde Sparta Ursel – 19pt in de vernieling.
 
Jong Lede - 29pt speelde als in zijn beste dagen en zette FC Vrasene – 24pt van bij de aanvang onder zware druk. Meteen gingen de Leedse kopjes weer collectief de hoogte in na de paar mindere weken. De Waaslanders kwamen nooit echt in het goede ritme en ook zij stevenen af op een eerder roemloos seizoen.
 
Eendracht Aalter – 22pt en SKDJ Lovendegem – 20pt zetten een eerder emotieloze prestatie neer op de grasmat, zodat de derby op een billijk gelijkspel eindigde. Beide ploegen bleken best tevreden met het puntje al schieten ze daar ook niet echt veel mee op.
 
Al na 8 minuten plaatste FC Waarschoot – 19pt de bezoekers van Rapide Lebbeke – 13pt voor een bijna onoverkomelijke achterstand. De kostbare zege geeft Waarschoot een kleine maar zeker nog niet geruststellende adempauze. Rapide van zijn kant ziet de achterstand nog groeien en zal duidelijk een “konijnenpoot” nodig hebben om alsnog het tij te doen keren.
 
Periodekampioenschap:
In de strijd om de 2de periodetitel heeft Terjoden-Welle het lot in eigen hand. Winst tegen Petegem geeft een bijna zekerheid rond de begeerde prijs. Enkel Eeklo zou dan nog roet in het eten kunnen gooien maar moet dan wel een paar keer meer scoren dan Terjoden-Welle. Alle overige ploegen zijn uitgeschakeld voor de 2de periode en kunnen zich alvast concentreren op periode 3.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties