Sonck viert geslaagde rentree

Nico Wieme
| 0 reacties
Sonck viert geslaagde rentree
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Wesley Sonck maakte gisteren na bijna drie maanden blessureleed zijn wederoptreden bij Club Brugge. De pocketspits hoopt geleidelijk aan wedstrijdritme op te doen. In de Vlaamse media blikt de voormalige topschutter even terug op de voorbije weken.

Van 28 oktober 2007 was het geleden dat Wesley Sonck nog een match speelde voor Club Brugge. Gisteren mocht hij in de wedstrijd tegen Westerlo op het uur invallen. De aanvaller zorgde meteen voor meer dreiging in de Brugse voorlinie. Toch beseft Sonck dat hij nog een lange weg af te leggen heeft. Wedstrijdritme opdoen wordt nu prioritair.
 
Sonck weet ook waar het schoentje knelt bij Club. De competitieleider toont een manifest gebrek aan uitgespeelde kansen. “Je moet eerlijk blijven, wij hebben misschien twee uitgespeelde kansen gekregen op de ganse wedstrijd. Ik denk dat het gelijkspel een terechte uitslag is”, zo vindt Sonck. “Op momenten gaat het heel moeilijk voor ons en houdt Stijn ons recht. Het mankement van de laatste weken is vooral dat er weinig uitgespeelde kansen komen, dat we moeilijk scoren. Met zo'n ploeg als Club zou je toch meer uitgespeelde kansen moeten creëren.”
 
Over zijn eigen prestatie was de Ninovieter vrij tevreden. “Als je twee maanden geen wedstrijdritme hebt gehad, kan je niet 100% scherp zijn. Toch ging het onmiddellijk al behoorlijk goed, ik kon al snel voor gevaar zorgen.”
 
Sonck besliste om pas terug op het veld te verschijnen toen hij volledig hersteld was. Dat zijn trainer, Jacky Matthijsen, het stilaan op zijn heupen kreeg, lacht de Oost-Vlaming weg. “Ik kan hem wel begrijpen, maar daarom moet ik me nog niet gek laten maken. Het had geen zin om risico’s te nemen en mijn hele seizoen naar de vaantjes te helpen. Mijn meerwaarde voor dit Club Brugge moet nu ook niet overschat worden. De laatste elf weken was men ook succesvol zonder mij, de bekerwedstrijd tegen Cercle uitgezonderd.”
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties