Guinee verslaat Marokko

viki meeuwis

In Groep A stonden gisteren twee wedstrijden van de tweede speeldag in de groepsfase op het programma. Guinee nam het op tegen Marokko. De wedstrijd eindigde in een 3-2 overwinning voor Guinee.

In de elfde minuut bracht aanvoerder Pascal Feindouno Guinee op voorsprong na een vrije trap. Bij Guinee was het vooral Fode Mansare die de verdediging bij Marokko kopzorgen gaf. Halfweg de eerste helft kreeg Marokko een goede kans. Youssef Hadji liet keeper Kemoko Camara naar de rechtste hoek duiken om zo te voorkomen dat zijn schot vanop twintig meter in doel zou terecht komen. Tien minuten voor het einde van de eerste helft kreeg Mansare een goede kans maar zijn vrije trap eindigde op de dwarslat.

Drie minuten na de rust kon Hadji gevaarlijk opzetten maar Camara wist de bal net over de dwarslat over doel te duwen. De tweede goal voor Guinee viel toen Feindouno met een goede pass Ismaël Bangoura wist te bereiken die de bal tussen de palen schoot. Marokkko diende vrijwel direct van repliek. Invaller Aboucherouane schoot knalhard op doel en besloot tegen het net. Feindouno bracht Guinee nog op een 3-1 voorsprong maar kreeg drie minuten later een rode kaart na een schop op El-Armine Erbate waarbij er geen bal aan te pas kwam. Het was meteen de eerste rode kaart die op de Africa Cup werd uitgedeeld. Marokko vocht voor de aansluitingstreffer. Dat leverde in de slotminuut nog een doelpunt op, Ouaddou kon de bal tegen de netten koppen.

Guinee en Marokko hebben nu beide drie punten uit twee matchen.

Guinee: Kemoko Camara, Ibrahima Sory Camara (Zayatte ‘81), Jabi, Bobo Balde, Kalabane, Mohammed Cisse, Mansare (Sacko ‘78), Sylla, Bangoura, Youla (Karamoko Cisse ‘77), Feindouno.

Doelpunten: Feindouno (’11 ; 1-0) , Bangoura (’59; 2-0), Aboucheroune (’60 ; 2-1) Feindouno (‘63 pen.; 3-1 ), Ouaddou (’90 ; 3-2)

Gele kaarten: Mohammed Cisse, Youla, Jabi, Sylla.

Rode kaart: Feindouno (‘67)

Marokko: Fouhami, Chretien, Ouaddou, Erbate, El Kaddouri, Kissi, Kharja (Aboucherouane 55), Safri, Hadji, Sektioui (Chamakh 62), Zerka (El-Moubarki 80).

Scheidsrechter: Damon Jerome (ZA)