Kortrijk wint topper van Antwerp

Dirk Pieters

KV Kortrijk heeft zaterdagavond een uitstekende zaak gedaan. Het won de topper in een goed gevulde Bosuil met 1-2. Door de overwinning komt de Great Old op dertien punten achterstand van de leider.

Antwerp tekende in de beginfase voor het meeste balbezit, maar veel doelgevaar leverde dat niet op. Enkel Utaka kreeg een kans, maar de spits van Antwerp had te veel tijd nodig om goed te kunnen afwerken. Ook aan de overkant kreeg Nfor een goede kans, maar hij kwam te kort om een voorzet van Hempte in doel te verlengen. De wedstrijd bleef spannend om volgen en vijf minuten voor de rust trapte Pivaljevic de laatste mogelijkheid over het doel.

Ook in de tweede helft bleven beide ploegen elkaar bekampen in een spannende, maar gesloten wedstrijd. De eerste grote kans kwam er voor Jelicic, de middenvelder had de bal niet verwacht en weg was de kans. Even later stond het opnieuw bijna 1-0, maar Mollez had een schitterende reflex in huis op een kopbal van Utaka. Uiteindelijk was het aan de overkant wel raak. Bétrémieux trapte een verre voorzet keihard voorbij Ristovic. De Great Old ging nadien meteen op zoek naar de gelijkmaker en drukte Kortrijk helemaal weg. Lang konden de bezoekers de voorsprong niet houden, want zeven minuten later kopte Verbiest na een hoekschop mooi in de verste hoek binnen. Antwerp leek erop en erover te gaan, maar kreeg een koude douche wanneer Backx zomaar doorheen de lokale defensie kon slalommen en Ristovic voor een tweede keer het nakijken gaf. De thuisploeg kreeg in blessuretijd nog een reuzekans op de gelijkmaker. Pivaljevic schoot na een scrimmage voor doel vanop vijf meter nog hoog over. (AN)