Angola wint van Senegal

viki meeuwis

Zondag nam Senegal het op tegen Angola in groep D op de Africa Cup.

Angola won verdiend van Senegal nadat ze de eerste helft op achterstand waren gekomen en in de tweede helft een schitterende comeback hadden gemaakt. Angola kreeg de eerste kans van de wedstrijd via een afstanddschot van Gilberto die keeper Sylva een eerste keer tot redden dwong.

Senegal wist even later te reageren via een een lange bal van Diouf die net over de dwarslat heen ging. In de achttiende minuut kwam Senegal nog een keer gevaarlijk voor de dag toen Mamadou Niang van Olympique Marseille een goede pass kon geven naar aanvoerder Diouf. De speler van Bolton kopte de bal over doel. Amper twee minuten later een diepe vrije trap van Diouf, Diawara kon de bal dichter naar doel brengen waar Abdoulaye Faye klaar stond om de bal van dichtbij in doel te werken.

Angola was weliswaar het meeste in balbezit maar Senegal bleef komen. Frederic Mendy miste een geweldigde kans maar zijn volley ging naast.

Met nog vier minuten te spleen in de eerste helft dwong een kruisbal van Mendy keeper Luis “Lama” Joa zich te reppen om te verhinderen dat Diouf de bal in doel zou werken.

Angola kwam na de pauze terug opzetten. Nsimba “Ze Kalanga” Baptista kon zich op rechts vrijspelen en de bal doorspelen naar Manucho die de bal hard in doel kopte. Ze Kalanga werd een echte bedreiging voor de defensie van Senegal.
Beide teams wilden de overwinning binnenhalen en Senegal kwam als eerste dicht bij een doelpunt toen de bal na goed samenspel tussen Diouf en Kamara bij Niang terecht kwam die echter de bal over doel schoot.

De echte doorbraak kwam er voor Angola toen Manucho gebruik maakte van het feit dat Sylva een corner niet goed weg kon werken. Manucho maakte de 1-2 voor Angola. Flavio wist de bal na een kruisbal van Yamba Asha de bal in de 76e minuut in doel te koppen.

Angola zal in de laatstse wedstrijd nu donderdag tegen Tunesië spelen, beide team hebben vier punten. Tunesië won de wedstrijd tegen Zuid-Afrika. Beide ploegen hebben dus genoeg aan een gelijkspel om door te stoten naar de kwartfinales. Senegal dat slechts een punt heeft moet Zuid-Afrika verslaan willen ze nog kans maken op de kwartfinale.

Senegal: Sylva, Guirane (Sougou ‘84), Beye, Diawara, Abdoulaye Faye, Sall, Mendy (Gueye ‘63), Diop, Diouf, Niang, Kamara (Camara ‘70)
Angola: Lama, Airosa, Marques, Kali, Yamba Asha, Gilberto (Mateus ‘83), Macanga, Ze Kalanga, Manucho (Loco ‘88), Maurito (Dede ‘72), Flavio.
Gele kaarten : Abdoulaye Faye, Sall, Beye, Diawara, Flavio, Macanga

Doelpunten : Abdoulaye Faye (’20 ; 1-0), Manucho (’50 ; 1-1) Manucho (’67 ; 1-2), Flavio (’78 ; 1-3)

Scheidsrechter :  Djamel Haimoudi (Algerije)