Eén verrassing in Duitse beker

Nico Wieme

Na een lange onderbreking is Duitsland uit zijn winterslaap ontwaakt. Dinsdag stonden vier partijen van de achtste finales van de Duitse beker op het programma. Hoffenheim, 1860 München en Bayern plaatsten zich voor de volgende ronde.

1899 Hoffenheim (II) – Hansa Rostock (I)  2-1
Een zwak Hansa Rostock heeft zich aan een fris voetballend Hoffenheim mispakt. Van enig klasseverschil tussen de achtste uit de tweede Bundesliga en de vijftiende uit de eerste klasse was totaal geen sprake. De thuisploeg kwam in de 15de minuut op voorsprong via Nilsson. Vlak na de rust bracht Kern de bezoekers weer in de wedstrijd, maar op de 71ste minuut verschalkte Rostockverdediger Orestes zijn eigen doelman na een pas van Salihovic. De thuisploeg miste in blessuretijd nog een penalty. Ruim verdiende kwalificatie voor de tweedeklasser.

Alemannia Aachen (II) – 1860 München (II) 2-3
Op het moment dat de thuisploeg zich al in de volgende ronde waande, sloeg 1860 keihard toe. Aachen zette de bezoekers meteen onder druk en dat resulteerde in een vroege openingstreffer langs Kolev. De bezoekers namen de partij daarna in handen en misten twee reuzekansen. Nog voor de pauze kwam Aachen ietwat gelukkig op 2-0. In de tweede helft was München duidelijk sterker dan de thuisploeg en in het absolute slot gingen ze nog over de tegenstander heen. Op de 82ste minuut lukte Schwarz de aansluitingstreffer. Amper drie minuten later bracht Kucukovic de bordjes in evenwicht. Vlak voor affluiten schoot Johnson de bezoekers naar de kwartfinale.

Wuppertaler SV (III) – Bayern München (I) 2-5
Even zag het ernaar uit dat de derdeklasser voor dé stunt van deze achtste finales zou zorgen, maar in de tweede helft zette Bayern de partij volledig naar zijn hand. Klose bracht in de eerste helft de bezoekers tweemaal op voorsprong, maar Damm en Saglik stelden evenveel keer gelijk. Na de rust nam de leider uit de Bundesliga ruimschoots de maat van de koploper uit de Regionalliga Nord. Van Buyten, Toni en de ingevallen Altintop legde de 2-5 eindstand vast.

De wedstrijd Borussia Dortmund – Werder Bremen begon pas om 20u30. Van die match krijgt u later een uitgebreid verslag.