Anderlecht wint, KV Kortrijk zorgt voor stunt

Dirk Pieters

Woensdagavond stonden de halve finales van de Beker van België op het programma. Landskampioen Anderlecht nam het op tegen Dender en won met 3-0. Vlcek nam twee doelpunten voor zijn rekening. Ook Mbo Mpenza pikte in de slotfase zijn doelpuntje mee.

Ook KV Kortrijk deed een uitstekende zaak. De tweedeklasser versloeg AA Gent met 5-1. De leider in de tweede klasse zorgde zo voor een serieuze stunt. Backx was de held van de avond met drie doelpunten. Ruiz zorgde voor Gent nog voor de tegentreffer.

Ook Germinal Beerschot won zijn thuiswedstrijd. De Antwerpse fusieclub versloeg Roeselare met 5-1. Twee doelpunten voor en drie doelpunten na de rust zorgden voor een eenvoudige overwinning op het Kiel.

De laatste wedstrijd tussen Cercle Brugge en Standard eindigde op een 4-1 overwinning voor Cercle. De thuisploeg kwam al vroeg op achterstand, maar wist nog voor de rust op voorsprong te klimmen. In de tweede helft, na een rode kaart van Onyewu, sloeg Cercle Brugge de bezoekers helemaal knock out: 4-1. (AN)