Beker van België 1/8 finale

Van den Broeck Kathy
| 0 reacties
Beker van België 1/8 finale
Foto: © SC

Net zoals in het mannenvoetbal blijven wedstrijden bij het vrouwenvoetbal in een bekertoernooi moeilijk te voorspellen. Vijf eersteklassers nemen tegen mekaar de handschoen op. De afdelingen staan tussen haakjes.

 

Tienen(1) mag Kontich(1) ontvangen, het alfa en omega uit de hoogste afdeling. We mogen een kermis van doelpunten verwachten als Isabelle Ebhodaghe op volle toeren blijft draaien.

 

OHL(1) krijgt Zultse(2) op bezoek. De thuisploeg geeft momenteel in de competitie een zeer goede indruk. Zultse zal haar beste spel moeten boven halen om te mogen doorstoten naar de kwartfinale.

 

Haacht(2) speelt thuis tegen Moldavo(1ste prov Antwerpen). Een makkie zou je zeggen. Niets is minder waar. Modavo wist al een ploeg uit elke nationale afdeling huiswaarts te sturen, heeft op 19 competitiewedstrijden er slechts één verloren en pronkt met een saldo van 96 doelpunten. Haacht kampt met een zwaar keepersprobleem. De voetbalrekening zou sneller gemaakt kunnen zijn dan het afdelingsniveau van de beide ploegen laat vermoeden.

 

Egem(1) – Aalst(1), Merkem(1) – Braine(2) en Woluwe(1) – Beerse(1). Op papier licht voordeel voor de drie thuisploegen doch het bekereffect zou hier wel eens haar zeg kunnen hebben.

 

Anderlecht(1) mag op bezoek bij haar grootste hinderpaal Vlimmeren(1). Nadien ligt de weg  zo goed als open voor de finale. Dit zou zaterdag, inzake spelpeil, de mooiste wedstrijd kunnen zijn.

 

De topper van de dag is de ontmoeting tussen Standard en Wezemaal, een wederuitgave van de bekerfinale 2006 waarop Standard de fruitschaal in de lucht mocht tillen. Wezemaal zal natuurlijk, als bekerwinnaar 2007, terug graag de finale halen. Gezien de mogelijkheden van de beide ploegen voorspellen we hier een vooral zenuwachtige wedstrijd.

 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties