Cercle Brugge te sterk voor Standard

Dirk Pieters

Cercle Brugge heeft woensdagavond een serieuze optie op een ticket voor de halve finale genomen. De ploeg van trainer Glen De Boeck kwam in het begin van de wedstrijd wel op achterstand, maar zette die schevige situatie om in een 4-1 zege.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. De eerste mooie combinatie kwam er na zeven minuten, maar Gombami kreeg de bal net niet goed voor. Standard probeerde het evenwicht te herstellen en kwam beter in de wedstrijd. Vooral Jovanovic bleek een nachtmerrie voor Viane. De aanvaller van Standard kreeg na zestien minuten de kans om de score te openen, maar Verbist bracht redding. Amper één minuut later was het wel raak. Witsel tikte een voorzet voor de neus van Verbist in doel: 0-1. Cercle Brugge ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook bijna. Iachtchouk nam een bal schitterend aan, maar plaatste hem net over het doel van Espinoza. Toch was dit slechts uitstel want amper drie minuten later stond de 1-1 wel op het bord. Nyoni nam de bal goed mee in het strafschopgebied en knalde de gelijkmaker tegen de touwen. In de slotfase van de eerste helft claimde Standard nog een strafschop, maar het was aan de overkant dat het doelpunt viel. Op een corner van Hasi vloerde Standard-verdediger Fred zijn eigen doelman: 2-1.

In de tweede helft moest Standard al snel met zijn tienen verder. Onyewu kreeg zijn tweede gele kaart na handspel. Toen het 3-1 werd na een doelpunt van Kristof Snelders zag het er wel heel slecht uit. Cercle bleef op zoek gaan naar doelpunt en Iachtchouk zorgde bijna voor de vierde treffer, maar Espinoza was alert. Een kwartier voor tijd was de 4-1 wel een feit. De Sutter kwam alleen voor doel en schoot de bal via de paal tegen de touwen. In de slotfase bleef het kansen regenen voor Cercle Brugge, maar het bleef uiteindelijk 4-1. (AN)