Pas volgende week uitsluitsel over Benjani

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Pas volgende week uitsluitsel over Benjani
Foto: © SC

Er is heel wat verwarring ontstaan rond een mogelijke transfer van Benjani naar Man City. Die leek niet op tijd afgerond te zijn, maar zou nu misschien alsnog doorgaan. Portsmouth en Manchester City moeten nog zeker tot maandag wachten op uitsluitsel.

Manchester City had verregaande interesse in Benjani Mwaruwari en stelde op de 'transfer deadline day' alles in het werk om de topschutter van Portsmouth naar Manchester te halen. Deze overgang hing ook af van de transfer van Jermain Defoe van Tottenham naar Portsmouth. Die transfer ging wel door. Benjani miste naar verluid twee vliegtuigen en het derde werd geannuleerd. Het vierde vliegtuig naar Manchester, dat Benjani uiteindelijk nam, had dan nog eens vertraging. Het gevolg was dat de transfer niet op tijd afgerond kon worden. 

Hierdoor zat ook Portsmouth met de handen in het haar. Portsmouth had er uiteraard geen rekening mee gehouden dat het de lonen van zowel Defoe als Benjani zou moeten uitbetalen. Portsmouth-manager Harry Redknapp beweert overigens dat Portsmouth vijf minuten voor het verstrijken van de transferperiode een bericht kreeg dat City klaar was om de transfer af te ronden. City houdt echter vol dat Benjani te laat aankwam in Manchester voor de medische testen.

Officials van de Premier League gaan nu het papierwerk bekijken om te zien of de transfer alsnog kan doorgaan. Ten vroegste maandag zal er een definitieve beslissing genomen worden. City zal Benjani dus in elk geval niet kunnen inzetten tegen Arsenal. Ook bij Portsmouth zal Benjani dit weekend uiteraard niet aan voetballen komen. Benjani Mwaruwari staat momenteel met 12 doelpunten derde in de topschuttersranglijst in de Premier League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties