Dahmane sleept bond voor de rechter

Nico Wieme
| 0 reacties
Dahmane sleept bond voor de rechter
Foto: © SC

Mohamed Dahmane wil zijn transfer naar Bergen via de burgerrechtbank forceren.

Mohamed Dahmane werd op 23 januari door zijn club Racing Genk naar de B-kern verwezen. De Limburgers beschouwden de Algerijnse Fransman als een van de sfeerverziekers binnen de club. De spits reageerde door een week later eenzijdig zijn contract te verbreken op basis van een 'ernstige fout'. Prompt tekende hij een nieuwe overeenkomst bij zijn ex-club Bergen. Genk ging hiermee niet akkoord en eiste een schadevergoeding. De Belgische voetbalbond blokkeerde de overgang.

Dahmane is nu niet van plan het hierbij te laten. De voormalige Genkspeler trekt naar de rechtbank om zijn vrijgave te bekomen. Een oude bekende van de bond, meester Luc Misson, zal de speler bijstaan in deze zaak. De KBVB heeft niet zo goede herinneringen aan deze advocaat. Misson was de raadsheer van Jean-Marc Bosman, toen die in 1990 een zaak tegen de voetbalbond begon omdat hij geen vrijheid kreeg van Club Luik, hoewel zijn contract daar ten einde was. In 1995 triomfeerde de Waalse speler nadat de rechtbank hem gelijk gaf. Door het beruchte Bosmanarrest hebben voetballers binnen de Europese Unie nu meer bewegingsvrijheid.

Misson zal nu ook de verdediging van Dahmane op zich nemen. "De KBVB gaat nog maar eens in tegen zijn eigen reglementen. Ze hebben ons laten weten dat Dahmane niet wordt vrijgegeven vóór de arbeidsrechter een beslissing heeft genomen. Nochtans had Bergen voor de ondertekening van het contract een 'ja' gekregen van de bond", zegt Misson. 

De KBVB verandert zijn positie in deze affaire niet. "Dat betekent dat we de beslissing van de arbeidsrechter zullen afwachten en respecteren. Als de rechter oordeelt dat Dahmane een vrije speler is, dan geven we hem vrij", klinkt het bij Nicolas Cornu, woordvoerder van de Belgische voetbalbond. De zaak zal woensdag behandeld worden in Bergen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties