Van Heerden wil Club aan titel helpen

Nico Wieme
| 0 reacties
Van Heerden wil Club aan titel helpen
Foto: © SC

Elrio van Heerden traint sinds gisteren weer bij Club Brugge. De Zuid-Afrikaan werd donderdag met zijn land uitgeschakeld op de Afrika Cup en wil nu Club een meerwaarde bieden op weg naar een mogelijke titel.

Bij Club Brugge zijn ze tevreden. De competitieleider moest het vier duels zonder Elrio van Heerden doen en kon de schade daarin vrij goed beperken. Met acht op twaalf na de winterstop behield blauw-zwart de eerste plaats in de Jupiler League. Vanaf zaterdag kan Club weer beroep doen op zijn Zuid-Afrikaanse smaakmaker. Voor trainer Jacky Mathijssen is de pocketmiddenvelder de grote troef in de race naar de titel.
 
De Clubcoach had Van Heerden er in Sint-Truiden al graag bij gehad, maar omdat alle internationals eerst van Ghana naar Zuid-Afrika moesten vliegen en van daaruit naar hun club moesten vertrekken, landde Elrio pas op zondag in Zaventem. “Zelfs zonder die vlucht naar Johannesburg zou ik fysiek wellicht onvoldoende gerecupereerd zijn om in de match tegen STVV van enige waarde te zijn. Vooral omdat ik donderdag 90 minuten tegen Senegal speelde”, begint Van Heerden in Het Laatste Nieuws.
 
In de eerste wedstrijd tegen Angola mocht de dribbelkont niet starten van bondscoach Carlos Parreira. In het slotkwartier viel hij in en maakte meteen een wereldgoal. “Ik zat meteen goed in de match. Alle acties lukten en toen ik plots vrije schietkans kreeg, aarzelde ik niet. Ik kon mijn ogen niet geloven toen de bal enig mooi in de winkelhaak verdween. Ik dacht meteen: ‘Voor Club wil ik zo snel mogelijk ook zo’n beauty scoren’.” 
Bij Club had iedereen er stiekem op gehoopt Van Heerden zo snel mogelijk terug te zien. Men beseft als geen ander dat de kwikzilveren Zuid-Afrikaan met zijn snelheid en fluwelen techniek het verschil kan maken in de titelstrijd. Hij speelde bijna op zijn eentje Anderlecht in de vernieling. “De titel is inderdaad ons grote doel na twee tegenvallende seizoenen. Ook ik hunker geweldig naar die titel na zoveel blessureleed. Ik hoop de komende maanden mijn steentje te kunnen bijdragen, maar alleen kan ik het verschil niet maken”, blijft hij bescheiden. “Nu ik de smaak te pakken heb, beloof ik wel meer goals en assists.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties