Toppers vandaag al in actie

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Toppers vandaag al in actie
Foto: © SC

Vanavond worden er per uitzondering zeven competitiewedstrijden afgewerkt. De hele top drie staat tegelijkertijd op het veld. Ook Anderlecht moet aan de bak.

Leider Club Brugge ontvangt thuis KV Mechelen. Als de Bruggelingen winnen, kunnen ze als leider naar de topper tegen Standard toeleven. KV Mechelen is echter in goede doen, en kan met puntengewin op Jan Breydel het behoud al quasi veilig stellen. Een uitstekende motivatie voor de bezoekers, maar of dat voldoende zal zijn?

Standard, de tweede in de stand, heeft met Roeselare op het eerste zicht een makkelijke opdracht. Standard doet het uitstekend thuis, terwijl Roeselare maar moeilijk punten pakt op verplaatsing. Een goed resultaat op Sclessin zou dan ook een stunt van formaat zijn.

De derde in het klassement, Cercle Brugge, heeft er een zware week opzitten. Sterspeler Tom De Sutter viel deze week uit met een zware blessure, het valt af te wachten hoe Cercle mentaal en fysiek daar mee zal omspringen. De tegenstander is alvast niet van de poes, want Dender toonde zich in het recente verleden thuis een moeilijk te omzeilen klip.

Nul, dat is het aantal doelpunten dat Anderlecht in 2008 incasseerde. Nul, dat is ook het aantal punten dat FC Brussels sinds de aanstelling van Franky Van der Elst twee weken geleden pakte. Maar toegeven, wedstrijden tegen Standard en AA Gent zijn geen makkie. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de partij tegen Anderlecht, de match van het jaar voor de supporters van Brussels. Bij Anderlecht maakt Luigi Pieroni wellicht zijn debuut.

In het Echmond Machtensstadion zullen ze ook met één oogje kijken naar de partij van Bergen op het veld van Lokeren. Bergen is een concurrent in de degradatiestrijd en won vorige week voor het eerst sinds lang nog eens een wedstrijd. Nu gaan ze op zoek naar puntengewin op het veld van Lokeren. Niet onmogelijk, want de Waaslanders speelden al vijf keer op rij gelijk.

Ook Sint-Truiden vecht nog tegen de degradatie. De Kanaries toonden zich de laatste weken heel strijdvaardig, tegen Charleroi hopen ze die goede lijn door te trekken.

Ten slotte trekt het Westerlo van Jan Ceulemans naar het Moeskroen van Enzo Scifo. Scifo kon nog niet winnen als trainer van Les Hurlus, terwijl Westerlo bezig is aan een reeks van acht wedstrijden zonder nederlaag. Kan Scifo die reeks doorbreken?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties