Anderlecht blijft voorlopig in zijn stadion spelen

Anderlecht blijft voorlopig in zijn stadion spelen
Foto: © SC

Anderlecht wil al enige tijd een nieuw stadion, maar de onderhandelingen daarover zitten nog steeds muurvast. Omdat de club de noodzaak van een groter stadion inziet wil de club de huidige voetbaltempel nu uitbreiden.

Omdat de onderhandelingen maar niet in een stroomversnelling raken heeft Anderlecht besloten om de piste van een nieuw stadion voorlopig op te bergen. Anderlecht wil de huidige capaciteit van het stadion nu uitbreiden tot 30 à 32.000 plaatsen. De plannen van paars-wit wachten nog op de goedkeuring van één politieke partij. 

In 2012 gaat de Uefa strengere voorwaarden stellen voor Europese matchen, paars-wit moet tegen dan dus een nieuw stadion hebben of het huidige stadion vernieuwen. Als dit niet lukt, is de club genoodzaakt om de Europese matchen elders af te werken. Anderlecht zou graag een stadion bouwen met de capaciteit van 40.000 toeschouwers, maar het huidige stadion kan maximum uitgebreid worden tot 32.000 toeschouwers. Paars-wit zou dan wel het aantal business seats en loges flink optrekken, zo wil de Brusselse club vermijden dat clubs als Standard en Club Brugge veel meer inkomsten uit hun nieuw stadion halen. Beide teams zouden namelijk een stadion met 40.000 plaatsen gaan bouwen. Als alles goed gaat kan het uitgebreide Constant Vanden Stock-stadion binnen drie tot vier jaar klaar zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties