Verbauwhede redt twee punten voor Club

Anthony Van der Planken
| 81 reacties

Stijn wie? De schorsing van Stijn Stijnen zou Club Brugge volgens sommigen zuur opbreken, maar reservedoelman Glenn Verbauwhede redde zondagavond wel twee belangrijke punten voor Club.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Het was pas in de tweede helft dat Club Brugge het verschil maakte. Een lichte penaltyfout op Wesley Sonck leidde tot de 0-1 van François Sterchele.

Lokeren ging op zoek naar de gelijkmaker, maar stuitte op een uitstekende Glenn Verbauwhede. Aan de overkant misten Karel Geraerts en Sterchele goede kansen op de 0-2. Club stevende af op een overwinning, maar kreeg in de slotminuut wel nog een penalty tegen na hands van Geraerts. Mario Carevic zag zijn poging echter gestopt worden door Verbauwhede, die zich zo tot de grote held van de avond kroonde.