De Sutter stuurde AZ wandelen

Nico Wieme
| 13 reacties
De Sutter stuurde AZ wandelen
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Er is meer duidelijkheid gekomen over de transfer die Tom De Sutter vlak voor het verstrijken van de wintertransferperiode afsloeg. De ploeg die de Cerclespits wou aantrekken, was niet Zenit Sint-Petersburg, maar wel AZ Alkmaar.

Glen De Boeck was zondagavond te gast in Studio Eén bij Frank Raes. De Cerclecoach gaf daar toe dat Tom De Sutter in de winter een transfer naar AZ afwimpelde. De Boeck had daarover een openhartig gesprek met zijn spits. De Oost-Vlaamse prijsschutter zegde volgens zijn trainer doelbewust 'neen' tegen de ploeg van trainer Louis Van Gaal.

Eind januari meldden de Vlaamse media dat Cercle een bod op De Sutter van Zenit Sint-Petersburg naast zich had neergelegd. De Russische kampioen was naar verluidt bereid om ongeveer 7 miljoen euro te betalen voor de sterke aanvaller. De Russen beweerden nadien van niets te weten. 

Zondag bleek dat zij gelijk hadden. Het bod op De Sutter kwam niet van Zenit, maar wel van AZ. "De Nederlanders waren zelfs bereid om meer dan 7 miljoen voor De Sutter neer te leggen", beweerde De Boeck. "Tom zag echter in dat hij momenteel nergens beter kan zijn dan bij Cercle. Mochten wij Europees voetbal halen, dan hopen we dat we deze ploeg kunnen samenhouden zodat die nog een jaartje kan rijpen", verwoordde de Cerclecoach de ambities van de vereniging, die hij tijdens de bovenvermelde uitzending met een lapsus per toeval 'club' noemde. De Boeck herstelde snel zijn 'foutje'.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties