Wilmots stuurt voetbalbond wandelen

Nico Wieme
| 9 reacties
Wilmots stuurt voetbalbond wandelen
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Marc Wilmots zal dan toch niet de functie van assistent-bondscoach bij de Rode Duivels op zich nemen. De Waalse ex-voetballer stuurt de Belgische voetbalbond (KBVB) met een kluitje in het riet. Het takenpakket vormde het grootste struikelblok.

Maandag was er een bijeenkomst tussen Marc Wilmots en de voetbalbond. Eén agendapunt: bespreking van de vacature van assistent-bondscoach. Het resultaat van de onderhandelingen was dat de ex-Rode Duivel huidig assistent Stéphane Demol, die het in juni voor bekeken houdt, niet zal opvolgen.
 
Tegenvaller
Het afzeggen van Wilmots is een zoveelste kaakslag voor de KBVB, die, samen met Vandereycken, in de voormalige publiekslieveling van Schalke 04 de ideale opvolger voor Demol zag. Achteraf bleek dat Wilmots geen genoegen kon nemen met het takenpakket dat de bond hem voorlegde. Hij wil m.a.w. liever geen rol in de schaduw van Vandereycken. Financieel waren beide partijen er echter al uit, daar lag dus duidelijk niet het probleem.
 
Andere ambities
Wilmots gaf aan dat het nog steeds zijn grote ambitie is om als hoofdcoach bij een club aan de slag te gaan. Het ‘kampfschwein’ benadrukte dat het zijn keuze was om af te haken. “Dit is geen ‘neen’ tegen René Vandereycken of de bond”, zei Wilmots maandag bij het verlaten van het bondsgebouw. “Ik voel het gewoon niet aan om deze job nu te doen. Dat is alles. Ik heb in de voorbije weken rustig de tijd genomen om na te denken over het aanbod van de KBVB. En maandag heb ik gewoon mijn antwoord gegeven. Ik denk dat dit het beste is voor de Duivels.”
 
Geen ruzie
Wilmots beklemtoonde dat hij en Vandereycken nog steeds door dezelfde deur kunnen. “René is een positieve jongen. Hij begrijpt mijn beslissing. We hebben geen ruzie of zo. Maar ik doe nog altijd wat ik wil, wanneer ik wil. Ik heb nu vooral zin om als hoofdcoach te werken.”
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties