Nieuw stadion OHL?

Danni Cassauwers
| 4 reacties
Nieuw stadion OHL?
Foto: © SC

Het Leuvense stadsbestuur denk erover een nieuw voetbalstadion te bouwen voor de tweedeklasseploeg Oud-Heverlee Leuven. Nu speelt de ploeg nog in ‘Den Dreef’, maar met het oog op eerste klasse willen ze een nieuw commercieel stadion.

"Het Leuvense stadsbestuur denkt na over de bouw van een nieuw voetbalstadion voor tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven (OHL). De beste plaats daarvoor is naast het industrieterrein in Haasrode. Er hebben al enkele promotoren interesse laten blijken, maar concreet is het nog allemaal niet". Dit zijn de woorden van Leuvens burgemeester Louis Tobback (sp.a) tijdens een persontmoeting.

"We hebben enkele jaren terug in het ruimtelijk structuurplan voor Leuven met de bouw van een nieuw voetbalstadion rekening gehouden. De beste plaats is Haasrode. Deze plaats is makkelijk bereikbaar via de E40 en via een nieuw te bouwen station op de spoorlijn 36. De andere plek op Leuven-Noord, die in aanmerking komt, zou een nieuwe afrit op de E314 noodzakelijk maken", aldus Tobback

Het is uiteraard niet te voorspellen of en wanneer OHL naar eerste klasse zal promoveren, maar volgens burgemeester Tobback heeft de club een structuur uitgewerkt die het in staat stelt vele jaren op het hoogste niveau mee te spelen. De interesse van promotoren om een dergelijk stadion te bouwen hangt samen met de mogelijkheid om ook kantoren of winkels te voorzien. Tobback waarschuwde alvast dat Leuven in een project in Haasrode niet wil weten van een shoppingcentrum.

Momenteel speelt OHL haar thuiswedstrijden in het stadion 'Den Dreef'. Het stadion, dat eigendom is van de stad Leuven, bevindt zich tussen woonwijken wat onder meer problemen oplevert op vlak van parkeergelegenheid. In 2005 werd de hoofdtribune afgebroken en een nieuwe gebouwd met zo'n 2.000 zitjes. De stad Leuven investeerde er zo'n 2,5 miljoen euro in.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties