Wordt Club-Charleroi weer kleurrijke partij?

Nico Wieme
| 28 reacties
Wordt Club-Charleroi weer kleurrijke partij?
Foto: © SC

Vrijdagavond ontvangt leider Club Brugge het geplaagde Charleroi. Club wil zijn leidersplaats met man en macht verdedigen, terwijl Charleroi dringend nood heeft aan een driepunter.

Club Brugge tegen Charleroi is een wedstrijd die de voorbije jaren gekleurd werd door toedoen van het ondertussen bekende koppel Mogi en Abbas Bayat. Twee jaar geleden wees FCB-voorzitter Michel D'Hooghe de jongste van de twee de deur nadat die ruzie kwam stoken op de receptie. Trainer Jacky Mathijssen wisselde ondertussen van kamp en de familie Bayat liet niet na enkele keren stevig na te trappen naar de coach die hen weer op de voetbalkaart bracht. Na de heenmatch diende Charleroi klacht in tegen zijn ex-trainer omdat die volgens 'la familia' tijdens de rust de vierde official zou beïnvloed hebben. De klacht werd later door de voetbalbond verworpen. Club behaalde trouwens een gevleid gelijkspel op Mambour, na een laat strafschopdoelpunt van Sterchele en een afgekeurd doelpunt van Orlando.

De Karolo’s beleven op sportief gebied een kleurloos seizoen en staan momenteel tiende met 27 punten. Van de torenhoge titelambities die de voorzitter in het begin van het seizoen uitsprak, blijft niet veel meer overeind. Blauw-zwart staat sinds vorige speeldag weer alleen aan de leiding van de Jupiler League. Het telt 51 punten, twee meer dan Standard.
 
Clement terug
In de selectie van Club Brugge zitten enkele opvallende namen. De meest in het oog springende is die van
Philippe Clement. De viceaanvoerder is er voor het eerst sinds Nieuwjaar weer bij. Ook François Sterchele en Elrio van Heerden, beiden twijfelachtig door blessures, zullen van de partij zijn.
 
Voor Jonathan Blondel komt deze wedstrijd nog te vroeg. De Ploegsteertenaar heeft nog te veel last van zijn knieblessure, opgelopen in de wedstrijd op Lokeren na een contact met Olivier Doll. Ook Jorn Vermeulen liep in Lokeren een blessure op en is er niet bij. Ivan Leko keert terug uit schorsing en Gertjan De Mets moet zijn plaats afstaan aan Ibrahim Salou. Stijn Stijnen zit zijn tweede en laatste schorsingsdag uit. Koen Daerden, Antolin Alcaraz en Brecht Capon revalideren verder.
 
De Brugse selectie bestaat uit: Verbauwhede, Vermant, Klukowski, Valgaeren, Englebert, Djokic, Clement, Simaeys, Kucera, van Heerden, Geraerts, Leko, Sterchele, Priske, Chavez, Maertens, Sonck, Lenaerts en Salou.
 
Gehavende Karolo's
Bij Charleroi is
Tim Smolders twijfelachtig door pijn aan de knie. De middenvelder kreeg een injectie met een substraat van kraakbeen toegediend. Dat moet hem helpen om fit te raken voor het duel met zijn ex-club. Ook Ibrahim Diallo is twijfelachtig na zijn blessure die hij opliep tegen Germinal Beerschot. Mahamadou Kere is er wel bij. De Burkinees zag zijn schorsing, na een rode kaart tegen KV Mechelen, van twee wedstrijden naar één wedstrijd herleid. Kere zal zo kunnen aantreden tegen Club Brugge, maar niet tegen Anderlecht, tenzij zijn club nog in beroep gaat.
 
Juan Pablo Pino heeft een spierscheur in de bil en is een maand buiten strijd. Slechter nieuws is er voor Fabien Camus. De Fransman scheurde zijn kruisbanden en is voor de rest van het seizoen out. Ook Orlando zal niet van de partij zijn in Brugge. Charleroi maakte nog geen kern bekend.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties