Vechtersbazen Antwerp en Club gestraft

Nico Wieme
| 11 reacties
Vechtersbazen Antwerp en Club gestraft
Foto: © SC

Zeven jaar geleden botsten de harde kernen van R. Antwerp FC en Club Brugge met elkaar. Vandaag kregen de hooligans hun straf te horen. Die viel in het algemeen nog vrij licht uit.

Op 26 april 2001 speelde Antwerp thuis tegen Club Brugge. Na de wedstrijd spraken de harde kernen van beide ploegen af langs de E313 in Massenhoven voor een massale knokpartij. De politie kwam ter plaatse om de orde te herstellen.
 
Maar liefst 151 vechtersbazen werden opgepakt. 120 van hen kregen vandaag opschorting van straf, waardoor ze een blanco strafblad behouden. Hun advocaten toonden aan de meesten van hen intussen brave huisvaders geworden zijn.
 
Voor 31 hooligans had de rechter wel een straf in petto. Toch komen zij er nog goed vanaf. Tien ‘supporters’ kregen een werkstraf van 46 tot 60 uur, de 21 andere een celstraf van één tot zes maanden, al dan niet met uitstel. Het gerecht kon niet aantonen dat ze tot een criminele organisatie behoorden, maar ze zijn toch iets zwaarder gestraft, omdat ze niet alleen gevochten hadden, maar ook tickets vervalst.
 
De zwaarste sanctie was - vreemd genoeg - voor een vrouw. Zij kreeg voor haar betrokkenheid in de ongeregeldheden vier maanden effectieve celstraf, omdat ze niet aan haar proefstuk toe was.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties