Beleef een 'Once in a lifetime' experience met Pelé

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Beleef een 'Once in a lifetime' experience met Pelé
Foto: © SC

De Verenigde Staten is een land met weinig voetbaltraditie, maar in de jaren zeventig bracht één ploeg het hele land in de ban van het edele balspel, in de States genaamd soccer.

Once in a lifetime brengt het verhaal van de opkomst en de ondergang ven het befaamde voetbalteam New York Cosmos. De evolutie van een ploeg amateurs voetballend op een akker voor vijftig toeschouwers, meestal nog familieleden, tot een sterrenelftal met spelers als Pelé, Franz Beckenbauer en Carlos Alberto in een mega voetbaltempel gevuld met meer dan 70.000 dolenthousiaste supporters.

 

Ondanks een riant contract wou Pelé na slechts één wedstrijd New York Cosmos al verlaten, omdat het veld – dat voor de gelegenheid groen geschilderd was op de kale plekken – niet naar wens was. De Braziliaanse voetbalster bleef en veroverde uiteindelijk nog zijn allerlaatste landstitel.

 

De documentaire is doorspekt met leuke anecdotes en gunt de kijker een blik achter een fenomeen uit de sportgeschiedenis. De sterren geven hun geheimen prijs.

 

Een tweede dvd, WK Voetbal – Men & Moments, toont de mooiste momenten uit de carrières van Diego Armando Maradona en Pelé, de twee grootste voetballers allertijden.

 

Voetbalkrant schenkt 10 exemplaren weg van deze dvd. Wil je een exemplaar van 'Once in a lifetime – special two disc edition' winnen, dan moet je meedoen aan de Voetbalkrantwedstrijd. SMS het antwoord op volgende vraag naar 3378 met volgende vermelding: 'Ye + gebruikersnaam + het juiste antwoord (A,B of C). Deelname kost slecht 0,50 euro.

 

Wanneer haalde Pelé zijn laatste landstitel binnen met New York Cosmos?

 

a. 1977

b. 1978

c. 1980

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties