Interview Vleminckx: 'Kritiek kunnen herzien'

Danni Cassauwers
| 0 reacties
Vleminckx: 'Kritiek kunnen herzien'
Foto: © SC

KV zweeft rond de elfde plaats in de competitie en hoeft niet meer bang te zijn voor een degradatie. Vorig jaar was Vleminckx één van de sleutelfiguren in de gradatie naar eerste klasse.

Afgedankt bij Beveren voor de Ivorianen, gedropt bij Oostende en nu de goaltjesdief van KV. “Ik kijk op naar Wesley Sonck, we zijn hetzelfde type speler. Op het veld zijn we vechters, naast het veld zijn we allebei wat arrogant.” Nice to meet you, Bjorn Vleminckx!
 
Na een snelle douche –ik ben absoluut niet ijdel, zoals de clichévoetballer- kunnen we aan een gesprek beginnen.
 

Je doelpunt tegen Zulte Waregem vorig weekend viel al na zes minuten. Was dat een geruststellende goal?
 
“Na zes minuten is een goal zeer geruststellend, vooral tegen een verdedigende ploeg als Zulte Waregem. Je blijft daarna wel aanvallend spelen, omdat je bij zo’n ploeg punten moet pakken.”
 
In het begin twijfelden ze bij KV aan je capaciteiten. Was die twijfel terecht?
 
“Ik heb altijd gezegd dat ze me moeten nemen zoals ik ben. Iedereen mag van mij kritiek geven, maar ik denk dat er veel zijn die die kritiek nu wel herzien. Maar iedereen heeft zijn eigen mening en daar ga ik niemand vies om bezien. Ik ben 22 jaar, dat is jong dus ik ben er van overtuigd dat ik nog heel veel kan leren.”
 
Ben je nu trots op jezelf?
 
“Trots is misschien veel gezegd. Daarvoor is het nog te vroeg. Maar ik ben profvoetballer iets waar veel kleine jongens van dromen, dus dat is al iets. Zelf wou ik heel graag prof worden en dat is ook gebeurd. Ik ben dus wel trots maar ik moet en wil nog heel wat leren.”
 
Je hebt dit seizoen in de competitie pas laat gescoord, maar daarna ben je wel opengebloeid. Vanwaar de late start?
 
“Tegen Westerlo was mijn eerste goal. Het liep allemaal niet zo goed, ik had ook veel last van vermoeidheid van de eindronde. Daarom heb ik een tijdje op de bank gezeten. Toen ik weer mocht spelen, kwam ik eindelijk weer aan scoren toe. Die goal werkte bevrijdend. Ik ben blijven werken tot mijn eerste goal en vanaf dan speel je veel vrijer, er valt een last van je schouders, de druk is wat van de ketel. Het spel begint beter te gaan, je wordt meer aangespeeld en vanaf dan gaat het vanzelf.”
 
 
Ondertussen komen de andere spelers druppelsgewijs ook uit de kleedkamer en gaan achter de Playstation zitten, luidruchtig praten of met een half oor het interview mee volgen. Sfeer alom dus op Malinwa.
 
Dender met Boskamp staat als volgende op het programma. Jullie zijn aan mekaar gewaagd.
 
“Wij hebben het voordeel dat het niet ‘van moeten’ is zoals bij Dender. Zij staan een paar puntjes achter ons en ze moeten scoren, als wij gelijk spelen daar is dat voor ons al genoeg. Maar ja, we willen natuurlijk elke match winnen dus deze ook. We hebben vorig jaar op Dender ook gewonnen er is dus genoeg potentieel.”
 
Hoe belangrijk is de factor Renard? Begrijp je dat Standard hem laat gaan voor Espinoza?
 
“Nee, dat snap ik totaal niet. Ik heb hem zien keepen en hij is heel goed. Ik ga niet beweren dat Espinoza geen kwaliteiten heeft, maar het is natuurlijk heel goed voor ons dat Standard hem verkiest. Zo hebben wij Renard, dat is topvoetbal en nu hebben we een goede keeper voor minstens drie jaar.”
 
KV Mechelen speelt binnen enkele weken tegen Standard. Renard liet al weten te trakteren als jullie winnen. Een goede motivatie?
 
“Jazeker! (lacht) Ik denk dat Renard daar al heel lang naartoe leeft. Hij is daar niet echt correct behandeld, heb ik me laten vertellen. Dus we gaan er alles aan doen om hem gelukkig te maken. We gaan zeker proberen die drie punten binnen te halen.”
 
Worden jullie beloond nu de ploeg niet achteruit trekt maar juist in het midden zweeft?
 
“Het is een morele vergoeding. Iedereen is nu wat rustiger We proberen nog zoveel mogelijk matchen te winnen en zoveel mogelijk punten te halen. We willen zeker 40 punten halen en we zitten nu aan 28.”
 
Wat vind je van de supporters hier bij KV?
 
“De supporters, dat is een twaalfde man hé! Op verplaatsing gaan ze ook massaal mee. Als het slecht gaat dan steunen ze ons 100% in plaats van ons uit te jouwen. Dat is schitterend.”
 
Heb je al niet tal van andere aanbiedingen gekregen?
 
“Ik heb tegen mijn manager gezegd dat hij niets moet zoeken zolang ik me goed voel, bijgevolg is hij nu dus niets aan het zoeken. Als mijn contract voorbij is en ze zijn tevreden over mij dan teken ik bij. In voetbal moet het altijd het hoogste van het hoogste zijn, maar ik wil gewoon spelen. Bij Beveren zat ik steeds op de bank, als ik dan mag kiezen tussen spelen bij een lagere ploeg en op de bank zitten bij pakweg Anderlecht, dan kies ik zeker het eerste.”
 
Heb je broers of zussen? Is je familie geïnteresseerd in het voetbal?
 
“Ik heb één zus en zij komt kijken als ze maar kan. Helaas speelt ze volleybal in eerste nationale. Voor onze ouders is het dus pendelen, de ene week gaat mijn moeder naar het voetbal en vader naar volleybal en zo wisselen ze af. Mijn vriendin komt ook zoveel mogelijk naar een wedstrijd.”
 
Tot slot, ga je nog veel uit?
 
“Nee, voor iemand van 22 absoluut niet, ik concentreer me op voetbal nu. Ik kom thuis van een training of een match en ik heb mijn hobby uitgevoerd. Hoeveel mensen kunnen dat zeggen? Ik moet veel rusten en twee keer per maand ga ik eens een pint pakken met vrienden. Ik vind niet dat ik iets mis, integendeel, ik krijg heel veel terug.”
 
Een rijzende ster, maar met beide benen op de grond. Iemand die in België wil blijven spelen in plaats van in het buitenland op de bank te zitten is trouwens eens een fijne afwisseling.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties