Column Speeldag 25: Contrast

Greg Docx
| 3 reacties
Speeldag 25: Contrast
Foto: © SC

Op speeldag 25 verstevigde Standard zijn koppositie, viel er geen enkele rode kaart en wordt het klasement onderaan en voor de Europese plaatsen spannender dan ooit.

Club Brugge bovenin en Sint-Truiden onderin, de verliezers van de week. Al mogen we daar gerust ook stilaan Lokeren gaan bijtellen in de kelder van de rangschikking. De winnaars heten dan weer vooral Standard, Anderlecht, AA Gent en Cercle Brugge. 
Het verlies van STVV was zonder twijfel vooraf ingecalculeerd. Op Standard komen er niet al teveel ploegen één of drie punten halen. Toch had Standard heel wat moeite tegen bij momenten potige kanaries. In contrast met de voorbije wedstrijden liep het bij de Luikenaars dus niet echt vlot, het was puffen tot het laatste fluitsignaal. De Rouches kunnen zich nu optimaal gaan voorbereiden voor de clash tegen Germinal Beerschot, komende vrijdagavond al.

Datzelfde Germinal Beerschot ging gisterenavond onderuit tegen AA Gent, in wat een propagandawedstrijd voor het Belgisch voetbal en een spektakelstuk was. Dit moet één van de beste seizoenswedstrijden geweest zijn totnogtoe. Niet moeilijk als je ziet dat er met Ruiz, Fadiga, Losada en Cruz aan beide kanten twee van de meest technisch begaafde spelers uit onze competitie stonden. Ook de discutabele beslissingen en fases bleven niet uit. Neem de foute beslissingen van het arbitrale trio weg en er had ongetwijfeld een eindscore van minstens 3-3 op het bord gestaan. Een wedstrijd in groot contrast met wat we de laatste weken op de Belgische velden gezien gekregen hebben. Spijtig genoeg voor Germinal Beerschot wordt een goede tot uitstekende wedstrijd niet altijd met de volle pot beloond.

Nog gisterenavond won Anderlecht relatief vlot én gemakkelijk van Charleroi. Weinigen zullen dit verwacht hebben na de zware nederlaag van vorige donderdag tegen grootheid Bayern München. Een Anderlecht in schril contrast met de voorbije weken, vooral te danken aan Ahmed Hassan. De Farao haalde gisteren even twee gouden schoenen boven en strooide weer met 'buitenkantvoetpassen' alsof hij nooit anders gedaan heeft. Dit Anderlecht toont twee gezichten dit seizoen, net als de Egyptenaar. Hoe het met Hassan verder moet, laten we graag over aan het bestuur van de Brusselaars, we zouden niet graag in hun schoenen staan.

Ook met Jacky Mathijssen zouden we niet willen ruilen op dit moment. De gebreken van dit Club Brugge worden de laatste weken opvallend vaak pijnlijk blootgesteld. De oefenmeester van blauw-zwart gaf een gelaten indruk tijdens de wedstrijd, een contrast met het interview achteraf waarin hij beweerde elf goede kansen gezien te hebben voor Club Brugge.  Anderlecht komt nu wel heel gevaarlijk dichtbij en Standard loopt weg. Herpakken is dus dringend nodig. Zaterdag misschien tegen Brussels. Al zal Johan Vermeersch wel weer bloed aan de palen willen. Of wil Franky Vander Elst nog een rekening vereffenen in het Brugse? (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties