Beslissing over hervorming opnieuw uitgesteld

Anthony Van der Planken
| 25 reacties
Beslissing over hervorming opnieuw uitgesteld
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De beslissing over de competitiehervorming is opnieuw uitgesteld. Normaal moest er donderdag een akkoord uit de bus komen, maar dat lukte opnieuw niet.

Nochtans klonk STVV-voorzitter Roland Duchâtelet woensdagavond bijzonder optimistisch. Duchâtelet liet verstaan dat er zo goed als een akkoord was over een eerste klasse met achttien teams én play-offs, die dan eventueel later zou afslanken naar zestien teams. Dat was wel heel voorbarig, zo bleek donderdagmiddag.

De achttien clubs zaten urenlang bijeen, maar tot een akkoord kwam het opnieuw niet. De clubs krijgen nu weer enkele dagen tijd om te bezinnen, want de deadline werd andermaal veschoven, dit keer naar volgende dinsdag.

Toch maakt voorzitter Ivan De Witte gewag van enige vooruitgang. Volgens De Witte is het idee van een competitie met achttien clubs en play-offs van de baan. "Zeven clubs gaan resoluut voor een competitie met zestien clubs", laat De Witte weten. Wellicht gaat het naast voortrekker Anderlecht ook om Club Brugge, Standard, Racing Genk, AA Gent, Charleroi en Germinal Beerschot. Die zeven clubs moeten nu op zoek naar vijf anderen die mee willen stemmen voor het plan.

Lukt dat niet, dan dreigt de totale chaos. Anderlecht zal bij een mislukking zijn televisierechten apart gaan verkopen en wellicht zullen ook de andere topclubs volgen. Dat zou een enorm inkomstenverlies voor de kleinere clubs betekenen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties