Getafe bereikt kwartfinales

Kevin Vanbuggenhout

Na een 1-2 overwinning bij Benfica stond Getafe er goed voor. Benfica moest in Spanje minstens twee keer gaan scoren. Getafe kon thuis de klus afmaken en zo een plaats boeken in de kwartfinales van de UEFA CUP.

Benfica had dus het een en ander recht te zetten en ging op zoek naar een vroeg doelpunt. Dat kwam er bijna in de zevende minuut. Makakula trof de paal. In zijn jacht naar de 0-1 nam Benfica het meeste initatief. Getafe speelde echter goed mee en kon zelf ook af en toe voor gevaar zorgen. De wedstrijd ging goed over en weer. Kepa zag zijn poging naast gaan.

In de tweede helft hield Getafe Benfica ver van het eigen doel. Het was de thuisploeg die het commando voerde en aanspraak maakte op een doelpunt. Manuel Tena schoot naast. Albin kreeg de bal tweemaal niet tussen het kader. Met dertien minuten op de klok kwam Getafe dan toch tot scoren. Albin werd weggestuurd en glipte voorbij Katsouranis. Zo kwam Albin alleen voor doel. Met een fraaie lob maakte Albin er 1-0 van. De opdracht voor Benfica bleef hetzelfde: twee keer scoren. Maar het zag er niet meteen naar uit dat dit ging lukken en veel tijd was er ook niet meer. De laatste kans was nog voor Getafe. De thuisploeg zette een tegenaanval op en vanop links vertrok er een lage voorzet. Quim kwam er nog even aan en Cortés trapte over.

Getafe, dat eerder in de Uefa Cup Anderlecht versloeg, won ook de terugmatch tegen Benfica met nipt verschil. Door de terechte 1-0 winst tegen Benfica mag de negende uit de Primera Division zich nu opmaken voor de kwartfinales.