Kampioen mogelijk rechtstreeks naar CL

Anthony Van der Planken
Kampioen mogelijk rechtstreeks naar CL
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kampioen van het komende voetbalseizoen zal zich mogelijk rechtstreeks plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Daarover volgt wel pas uitsluitsel op het einde van dat seizoen.

Zoals we al eerder berichtten wist België dit seizoen de dertiende plaats op de UEFA-ranking te veroveren. Dat betekent dat ons land er vanaf 2009 een UEFA-bekerticket bijkrijgt.

Maar er is mogelijk meer. Normaal gezien moeten de kampioen en de vice-kampioen zich via voorrondes plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, maar het is niet uitgesloten dat de kampioen van het volgende seizoen zich rechtstreeks plaatst voor die poules. Voorwaarde is wel dat de Champions League - winnaar van het komende seizoen zich ook via de eigen competitie rechtstreeks geplaatst heeft voor het kampioenenbal.

Dat gebeurt vaak, maar heus niet altijd. Vorig seizoen bijvoorbeeld eindigde AC Milan niet bij de eerste twee in Italië, maar wist het wel de Champions League te winnen. Het wordt dus volgend jaar duimen dat de Champions League - winnaar zich ook via de competitie rechtstreeks weet te plaatsen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties