Wisselend succes voor landgenoten

Nico Wieme
| 0 reacties
Wisselend succes voor landgenoten
Foto: © SC

De Belgen in Duitse loondienst kenden wisselend succes afgelopen weekend. Opvallend gegeven is dat Bayern de titelstrijd zelf weer leven inblies en dat MSV Duisburg opnieuw op de laatste plaats staat.

Geen Manasseh Ishiaku in het duel tussen Schalke 04 en MSV Duisburg. De Nigeriaanse Belg moest vorig weekend na amper vijf minuten het veld verlaten. De MSV-spits is met een dijblessure minstens drie weken buiten strijd. Zijn ploeg maakte het Schalke wel knap lastig, maar ging finaal toch de boot in met 2-1. Zo blijft Duisburg onderaan de Bundesliga hangen.
 
Na de uitschuiver van Bayern München in de UEFA Cup tegen Anderlecht, ging de recordkampioen zaterdag voor de tweede opeenvolgende keer onderuit. De Zuid-Duitsers leden een blamerende 2-0-nederlaag tegen degradatiekandidaat Energie Cottbus. Daniël van Buyten speelde de volledige wedstrijd en toonde zich in de beginfase gevaarlijk met een kopbal. De Rode Duivel kon echter niet verhinderen dat zijn ploeg twee treffers tegen kreeg.
 
Hamburg SV profiteerde optimaal van de onverwachte nederlaag van concurrent Bayern. De havenploeg won met het kleinste verschil van Borussia Dortmund. Vincent Kompany startte na zijn blessure op de bank en viel iets voorbij het uur in. De ex-Anderlechtspeler stond amper op het terrein of de eveneens ingevallen Ivica Olic zette Paolo Guerrero op weg naar de 1-0. Die stand bleef tot het einde op het bord staan. Voor Vadis Odjidja Ofoe was er na zijn basisplaats in de UEFA Cupwedstrijd van woensdag tegen Bayer Leverkusen niet eens plaats op de bank.
 
VfL Wolfsburg ging met het kleinste verschil winnen bij Werder Bremen. Peter Van Der Heyden kon echter niet meevieren, want de ex-Club Bruggeverdediger maakte opnieuw geen deel van de selectie van trainer Felix Magath.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties