Gylain: 'Opnieuw minstens 36 miljoen'

Nico Wieme
| 0 reacties
Gylain: 'Opnieuw minstens 36 miljoen'
Foto: © SC

De Profliga kwam gisteren tot een consensus omtrent de competitiehervorming van de Jupiler League. Nu alle neuzen in dezelfde richting staan, kunnen de onderhandelingen over het tv-contract beginnen. Gino Gylain wil dat eind mei afgerond hebben.

Binnen de Profliga ontstond er maandag een akkoord om de Jupiler League vanaf het seizoen 2009-2010 te hervormen. Nu die bocht genomen is, kunnen voorzitter Ivan De Witte en zijn troepen de gesprekken over het nieuwe tv-contract beginnen.

Eindejaarsvoetbal
"Volgende week wordt er onderhandeld", stelt Gino Gylain, commercieel directeur van FC Brussels. "Er zijn wel al contacten geweest. En daaruit blijkt dat de tv-zenders wilden dat de clubs zich aandienden als een geheel en dat de hervorming werd doorgevoerd." Volgens Gylain was de afslanking naar een competitie met zestien teams geen prioriteit voor de zenders. "Maar ze drongen wel aan op voetbal tijdens de eindejaarsperiode, zoals in Engeland."

Meer dan 36 miljoen
Het huidige tv-contract, dat in handen is van Belgacom TV, levert de Profliga jaarlijks 36 miljoen euro op. Gylain steekt een waarschuwende vinger op. "We willen opnieuw minstens zoveel", zegt de man van FC Brussels. "Zoniet, dan komt er geen hervorming. Er zou geen geld zijn om ze door te voeren." 

Blokvorming
Met die laatste uitspraak wijst Gylain in de richting van de tweedeklassers, die hun stem nog moeten uitbrengen over het voorstel van de Profliga. "Ze zullen geld eisen, dat  spreekt vanzelf. Maar dat geld komt er pas door de hervorming", zegt Gylain, die weet dat de voetbalbond druk zal zetten. Voor FC Brussels hoefde een hervorming niet. "Vooral de grote clubs trokken de kar. Maar we moesten een blok vormen om het tv-contract te onderhandelen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties