Analyse Oost-Vlaanderen op 4 weken van het einde

Gentil Dossche
| 0 reacties
Oost-Vlaanderen op 4 weken van het einde
Foto: © SC

Zelfs een beresterke doelman Berckmoes kon leider Petegem niet van een 20ste overwinning houden zodat de eindspurt met gerust gemoed kan worden ingezet. Dat Terjoden-Welle pas in de 2de helft het verschil kon maken zal wellicht niemand verbazen.

Sparta Petegem – 64pt kreeg het tegen SK Lebbeke - 26pt nog knap lastigtoen Redolfi werd ingebracht maar kon toch zegevierend afsluiten. Met nog slechts 4 wedstrijden voor de boeg en een voorsprong van 6 punten komt de Hoofdvogel steeds meer binnen handbereik.
Ook na het bezoek van Jong Lede – 39pt blijft Terjoden-Welle – 58pt ongeslagen in eigen huis. Toch duurde het opnieuw tot een stuk in de 2de helft vooraleer de achterstand kon worden opgehaald en in winst omgebogen.  
SK Berlare – 48pt blijft op hoog niveau acteren, met Robin Praet in een glansrol. FC Vrasene – 27pt kon nog wel even weerwerk bieden maar meer dan dat zat er ook niet in. De puitenkloppers staan momenteel alleen op de 3de plaats en nemen een flinke optie op een eindrondeticket.
Om geen voeling te verliezen met het oog op die eindronde moest FC Eeklo – 45pt de punten in eigen huis houden tegen Sint-Gillis-Waas – eveneens 45pt en dat lukte al vrij snel. Ook Kwik Eine verzamelde zijn 45stept zij het zonder al te veel glans. Slechts in de 1ste helft bij Rapide Lebbeke - 23pt kon Eine zich herstellen van de optater van vorige week. Voor Rapide blijft de klok op “vijf voor twaalf” stilstaan.
Met een doelpunt dat letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam vallen hield JV Kruibeke – 31pt de volle buit in eigen huis tegen Eendracht Aalter – 28pt. Beide ploegen blijven (voorlopig?) even uit de greep van het degradatiepeloton.
Sparta Ursel – 25pt ging bij FC Waarschoot – 26pt de rust in met een dubbele voorsprong maar zag deze naderhand slinken als sneeuw voor de zon. Toen in de slotminuten ook het laatste puntje verdween was het uiteraard balen.
Het quasi veroordeelde SK Lebeke-Aalst - 20pt ging vrank en vrij zijn kans tegen een ontstellend futloos SKDJ Lovendegem – 26pt. De bezoekers kwamen wel eerst op voorsprong maar moesten nadien lijdzaam toezien hoe de Rode Lantaarn brandhout maakte van hun ploeg.
 
Periodekampioenschap:
Petegem en Terjoden-Welle delen de eerste plaats, al heeft Petegem een wedstrijd minder gespeeld. SK Berlare volgt met argusogen het verloop en zit klaar om de hegemonie van de koplopers te doorbreken. Sint-Gillis-Waas en Eine moeten voorlopig even de rol lossen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties