Trekt Anderlecht naar Vlaanderen?

De Nijs Michael
| 10 reacties
Trekt Anderlecht naar Vlaanderen?
Foto: © SC

Anderlecht droomt nog steeds van een splinternieuw stadion, maar de Brusselse politici weigeren voorlopig om mee te werken aan de realisatie van een nieuwe voetbaltempel. Anderlecht is het getalm zat en denkt er dan ook ernstig over na om uit te wijken.

Morgen verschijnt de nieuwe editie van P-Magazine, daarin laat Herman Van Holsbeeck optekenen dat de kans groot is dat Anderlecht binnen vijf jaar in een Vlaamse gemeente speelt. De manager van paars-wit benadrukt dat de club geen geld vraagt, enkel de mogelijkheid een stuk grond te kopen waar Anderlecht de vergunningen kan krijgen om een groter en moderner stadion te bouwen. “Ons huidig stadion uitbreiden, dat mag niet van de burgemeester. Dus gingen we op zoek naar een alternatief en dat dachten we te vinden in Neerpede, maar daar krijgen we geen vergunning. Als er van de staat geen hulp komt in de vorm van goede wil, kunnen we het schudden”, vertelt Van Holsbeeck.

 

Anderlecht wil Brussel dan ook verlaten als er een Vlaamse gemeente is die garanties kan geven omtrent de nodige vergunningen voor een nieuw stadion. “Als een gemeente ons kan garanderen dat ze een vergunning voor een stadion kan geven op één van haar gronden, gaan we diezelfde dag kijken of die aan onze eisen voldoet. Niet dat we op honderd kilometer van Anderlecht een stadion gaan bouwen, maar als ze in datzelfde Anderlecht zo hard dwarsliggen, zie ik niet in waarom we niet naar een andere gemeente zouden uitwijken", waarschuwt de manager van Sporting. "Blijkbaar lukt het buiten Brussel wél om een stadion neer te zetten. Wel, dan moet Anderlecht maar buiten Brussel gaan voetballen", verwijst hij nog naar de plannen voor een nieuw stadion in Brugge, Luik en Antwerpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties