De Witte: 'Minderheid tweedeklassers gijzelt Jupiler League'

Nico Wieme
| 0 reacties
De Witte: 'Minderheid tweedeklassers gijzelt Jupiler League'
Foto: © SC

Het voorstel van de Profliga om de Jupiler League te hervormen, werd door de tweedeklassers unaniem van tafel geveegd. Voorzitter Ivan De Witte wil echter van geen wijken weten.

Eerder deze week kwamen de eersteklassers tot een akkoord om de Jupiler League vanaf het seizoen 2009-2010 ter hervormen. De hoop op een vernieuwing werd al snel de kop ingedrukt door de Nationale Liga van tweedeklassers. Die keurde het voorstel unaniem af. "De Profliga zal niet wijken" heeft preses Ivan De Witte gereageerd op het njet van de Liga van tweedeklassers wat zijn hervormingsplannen betreft. "Een akkoord is onvermijdelijk", zei hij aan Sporza.   
                              
"De Profliga heeft een akkoord bereikt na overleg met Guido De Croock, voorzitter van Liga van tweedeklassers. Ik denk dat er nu flexibiliteit van beide partijen nodig is, maar die van ons zal beperkt zijn, net door die afspraken vooraf", is De Witte duidelijk. "Ik wil ook de fout niet bij De Croock leggen. Er zijn een aantal tweedeklassers die het hoge woord hebben gevoerd. Vooral het financiële speelt een rol." 

De Witte roept op tot een constructieve dialoog met de tweedeklassers. "Enkele clubs vinden het financiële luik ontoereikend, andere willen liever een andere formule om van achttien naar zestien eersteklassers te gaan. Maar dromen is mooi, de realiteit is anders. Als we constructief samenwerken, komen we er wel uit. Ik wens de tweedeklassers niet te negeren, want dat loopt altijd slecht af", weet De Witte.

De Profligavoorzitter wil de daad bij het woord voegen. Een hervorming van de eerste klasse moet er komen, koste wat het kost. Desnoods grijpt hij naar de middelen die de clubs zelf graag hanteren. "We sturen onze 'tender' (offerte voor tv-rechten, nvdr.) zeker naar de tv-zenders. Bereiken we onze hervormingen niet op een zachte manier, dan denk ik aan een arbitrageprocedure bij de bond", is De Witte vastberaden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties