Renard bestudeert wedstrijdballen van Cercle

Philippe Crols
| 5 reacties
Renard bestudeert wedstrijdballen van Cercle
Foto: © SC

Dit weekend trekt KV Mechelen naar Cercle Brugge. Doelman van de Mechelaars, Olivier Renard, laat niets aan het toeval over en traint sinds dinsdag met de wedstrijdballen waarmee Cercle zijn thuiswedstrijden afwerkt.

De doelman van KV Mechelen legt de werkwijze uit in Het Volk. "Ik Italië trainde ik altijd met de wedstrijdballen waarmee het volgende weekend zou worden gespeeld. Vervolgens deed ik dat ook bij Standard en nu bij KV Mechelen", legt Renard uit.

Voor deze week was er wel een klein probleempje. "Normaal bellen we naar de clubs om enkele ballen te krijgen, maar soms krijgen we die niet. Dan moeten we naar de winkel om ze te kopen, maar die van Cercle zijn niet te verkrijgen."

Renard vond wel een oplossing: "Ik wist dat Standard nog ballen had liggen van Cercle van de bekerwedstrijd. Dinsdag heb ik er een paar meegekregen." Renard hoopt er nu zijn voordeel uit te kunnen halen. "Het is geen overbodige luxe om al eens met die ballen getraind te hebben. Net als de ballen van Anderlecht zijn ook die in Cercle heel zwaar en maken ze vreemde bewegingen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties