Ned. Antillen naar volgende WK-kwalificatieronde

Mathias Dumarey

De Nederlandse Antillen hebben zich geplaatst voor de volgende WK-kwalificatieronde in de Concacaf-zone. De eilandengroep gaat door ten koste van Nicaragua.

De Nederlandse Antillen versloegen op Curaçao Nicaragua met 2-0. De ploeg van bondscoach Leen Looyen had ook al de heenwedstrijd winnend afgesloten met een 0-1-overwinning.

Door die overwinning stoten de Nederlandse Antillen door naar de tweede WK-kwalificatieronde waarin Haïti de tegenstander wordt. Willen de Antillen de uiteindelijke eindronde van het WK halen in Zuid-Afrika, dan zal het wel nog twintig uitstekende wedstrijden moeten afwerken.

De doelpunten voor de Nederlandse Antillen kwamen gisteren van Tyrone Loran (NAC Breda) voor de rust en van Angelo Zimmerman (BV Veendam) na de rust uit een strafschop.