Standard wint, Gent en G. Beerschot onderuit

Dirk Pieters
| 9 reacties
Standard wint, Gent en G. Beerschot onderuit
Foto: © SC

In de eerste klasse stonden er maar liefst zeven wedstrijden op het programma. Leider Standard nam het op tegen KV Mechelen. De Rouches wonnen met het kleinste verschil. Jovanovic zorgde voor het enige doelpunt van de avond.

Voor Germinal Beerschot en AA Gent werd het een zwart weekend. De Antwerpse fusieclub ging met 0-2 onderuit tegen Westerlo. Ook Gent ging onderuit. De Buffalo's kregen in Bergen vier treffers om de oren.

Voor FC Brussels ziet het er nu wel heel slecht uit en lijkt tweede klasse een feit. Het verloor met 1-0 van Charleroi. Théréau zorgde voor het enige doelpunt van de avond.

De degradatiewedstrijd tussen Sint-Truiden en Roeselare kende een slechte afloop voor de Kanaries. Zij verloren op eigen veld met 0-1 van Roeselare. Thompson was de maker van het enige doelpunt van de avond.

Lokeren, de kampioen van de gelijke spelen, kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Zulte Waregem. Moeskroen wist zaterdagavond wel te winnen. Moeskroen kwam wel op voorsprong, maar De Petter zorgde nog voor de rust voor de gelijkmaker. In de slotfase zorgde Tomou voor de drie punten. (AN)

Uitslagen:

KV Mechelen - Standard: 0-1

Sint-Truiden - Roeselare: 0-1

Moeskroen - Dender: 2-1

Germinal Beerschot - Westerlo: 0-2

Charleroi - FC Brussels: 1-0

Bergen - AA Gent: 4-0

Lokeren - Zulte Waregem: 0-0
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties