Buffalo-chicks NOT on speed

Steurbaut Kersten
| 16 reacties
Buffalo-chicks NOT on speed
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

‘Keep the stadium clean’. Met deze boodschap wil AA Gent de drugsproblematiek en het overmatige alcoholgebruik in de voetbalstadions aanpakken.

Op het veld geven de Buffalo’s de laatste weken niet het goede voorbeeld, maar naast de grasmat is de Oost-Vlaamse club wel volop bezig haar goede naam te behouden. In het kader van de jaarlijkse fair-playactie wil AA Gent het alcohol- en drugmisbruik in het stadion aanpakken. Het gebruik en misbruik van (il)legale middelen vormen immers vaak een katalysator tot het onstaan van voetbalgeweld in en rond de voetbalstadia.
 
Stickers en cheerleaders
 
De wedstrijd tegen Sint-Truiden stond in het teken van het nieuwe fair-playproject, dat gesteund wordt door de stad Gent, de lokale politie, teamsponsor Jako, amateurvoetbalploeg FC Yellow Riskers en de Buffalo-cheerleaders. Ieder bracht op zijn manier – uitdelen van t-shirts, buttons, stickers, ... - de boodschap over aan de Gent-supporters, maar de meeste aandacht ging toch naar de kunstjes van de cheerleaders (foto).
 
Meerdere actie’s
 
AA Gent beperkt zich echter niet tot een eenmalige actie. Samen met het Gentse onderwijs wil het haar project nog meer weerklank geven. De klas die met het origineelste idee de actie steunt krijgt een volledige voetbaluitrusting en een avondje in het Ottenstadion cadeau. De stewards krijgen een extra training over het probleemgedrag met betrekking tot drugsgebruik.
 
Voorbeeld
 
De Buffalo’s hopen met hun project andere eerste- en tweedeklassers aan te sporen om het probleem aan te pakken. Meer info vindt u op www.keepthestadiumclean.be
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties