Simons speelt met nieuwe UEFA Conquest Bal

Tim Buedts
| 1 reacties
Simons speelt met nieuwe UEFA Conquest Bal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

PSV Eindhoven speelt donderdag aanstaande de thuisronde van de kwartfinales in de UEFA Cup tegen Fiorentina met de Nike UEFA Conquest bal. Onder aanvoering van Timmy Simons gaat PSV op jacht naar een plek in de halve finale.

Het ontwerp van de Conquest is gebaseerd op de UEFA beker en de geschiedenis van de Cup. De grafische elementen op de bal zijn geïnspireerd door de vormgeving van de beker – herkenbaar door de strakke, moderne lijnen. In de grafische elementen werden subtiel de namen van de laatste tien stadions waar de finale werd gespeeld,opgenomen. Ook Manchester, waar op 14 mei de finale wordt gespeeld, staat vermeld. Daarnaast zijn de UEFA kleuren blauw en paars in de bal verwerkt. De asymmetrisch aangebrachte lijnen en kleurvakken vergroten de zichtbaarheid van de bal en de inschatting van het baleffect.

Innovaties
De UEFA Conquest bal heeft naast de bijzondere lay out ook een aantal technische verbeteringen. In de coating zitten een aantal micro-groeven die ook de traprichting nauwkeuriger maken en de bal langer in de lucht houden. De buitenste laag van de bal bestaat uit samengeperst polyethyleen waardoor een uitzonderlijke kracht vrijkomt wanneer de bal de voet verlaat. Het innovatieve geometrische patroon van vijf- en zeshoekige panelen zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de druk over de bal. Deze zogeheten “360 graden sweet spot” geeft de speler een enorme flexibiliteit waarbij de bal ook in uitzonderlijke condities steeds nauwkeurig en vormvast blijft.

De Conquest is de tweede bal die Nike speciaal voor de UEFA Cup heeft ontworpen sinds beide partijen in 2007 een samenwerking aankondigden. Vorig jaar reeds speelden de Belgen Moussa Dembélé en Maarten Martens met AZ in de kwartfinale met een nieuwe Nike bal. Ook alle andere UEFA-cupwedstrijden in de finaleronden worden met deze Nike bal gespeeld.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties