Column Speeldag 30: Reputatie

Greg Docx
| 4 reacties
Speeldag 30: Reputatie
Foto: © SC

Nog vier speeldagen voor de boeg en de voorsprong van leider Standard verkleint. Krijgen we een thriller of rekent Standard voortijdig met de stress af?

De Rouches kwamen vrijdagavond niet verder dan een scoreloos gelijkspel op Daknam. Een succesje voor Lokeren, Standard bleef achter met frustraties en misschien ook wel met een heel klein beetje twijfel. De laatste weken geen enkele overtuigende overwinning meer, maar wel nog steeds niet(s) verloren. De komende week wordt cruciaal, niet alleen in Luik maar ook in Brussel.

Standard verdiende nochtans een overduidelijke strafschop na een haakfout van Doll op Jovanovic wat na de wedstrijd zelfs ridderlijk werd toegegeven door de Lokerense verdediger. Dat in tegenstelling tot zijn trainer, Georges Leekens, voor wie er geen vuiltje aan de lucht was. Leekens' reputatie kennende hadden we niet eens anders verwacht. Spelletjes spelen kan hij als de beste, maar fouten in het voordeel van Lokeren toegeven is er niet bij.

De reden waarom Jovanovic geen strafschop kreeg heeft ook te maken met reputatie. Hij ging nogal 'zwaar' neer en dat voor zo'n struise kerel. Achteraf kon hij er zelf nog mee lachen, maar stel u maar eens voor dat dit Standard eventueel de titel zou kosten. Dan kan scheidsrechter Van De Velde maar beter andere oorden gaan opzoeken. Het was ook niet de eerste maal dit seizoen dat hij een topploeg 'vergeet' een strafschop te geven. Ook in Anderlecht - Westerlo (heenronde) weigerde hij de thuisploeg twee zuivere strafschoppen toe te kennen na tweemaal handspel in de eigen zestien.

En kijk, dit brengt ons naadloos bij Anderlecht. Want jawel, ook gisteren twee zuivere strafschoppen niet gekregen na fouten op Boussoufa en Vlcek. De reputatie bij Boussoufa, akkoord daarmee. Maar Vlcek? Neen, scheidsrechter Allaerts had het wel meer mis gisterenavond.

We hebben respect voor wat Germinal Beerschot dit seizoen laten zien heeft. Bij vlagen mee van de best voetballende ploegen, maar gisteren wilden ze niet, spijtig. Terecht puntenloos teruggekeerd naar Antwerpen.

Een ploeg die wel wilde voetballen maar niet werd beloond is Cercle Brugge. In de tweede helft de evenknie van Club, maar genekt door een ingebeelde vrije trap die Gumienny aan Club toewees. Aan de andere kant was Cercle niet veel eerder ook ontsnapt aan een penalty na een fout op Alcaraz.

Nu wordt het tijd om ons op te maken voor zondag 20 april, want dan staat het te gebeuren. Het centrum van de wereld ligt dan in Luik. Kampioen of niet? Anderlecht wil graag de Luikenaars nog wat zenuwachtiger maken, maar iedereen gunt het Standard wel. We denken dan ook dat we volgende week mogen uitpakken met de titel 'Standard champion'.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties