Bondsvoorzitter boos na uitspraken Philips

Anthony Van der Planken
| 16 reacties
Bondsvoorzitter boos na uitspraken Philips
Foto: © SC

Er is een heuse rel ontstaan bij de Belgische Voetbalbond. CEO Jean-Marie Philips haalde deze week snoeihard uit in Sport/Voetbalmagazine, en dat wordt niet gesmaakt door bondsvoorzitter François De Keersmaecker.

Het interview van Philips in Voetbalmagazine deed heel wat wenkbrauwen fronsen. Philips hekelde het feit dat hij te weining inbreng heeft bij de Bond en nam bondscoach Vandereycken en kandidaat-assistent Vercauteren op de korrel. Het is trouwens niet de eerste keer dat Philips stof doet opwaaien. In het verleden maakte hij zich als Profliga-voorzitter allesbehalve populair bij enkele clubs en joeg hij ook de Rode Duivels tegen zich in het harnas door te insinueren dat enkele spelers blessures veinsden om niet te moeten meespelen.

Bondsvoorzitter De Keersmaecker pikt de uitlatingen van Philips niet meer. Hij spreekt opvallend harde taal in Het Nieuwsblad. "Ik ben zijn escapades meer dan beu. Dit krijgt een ernstig staartje, maar we gaan dit intern afhandelen", laat hij weten. "Ik distantiëer me volledig van zijn uitspraken. Ik til er extra zwaar aan omdat het tijdstip erg ongelukkig is. We onderhandelen met Vercauteren voor de functie van assistent-bondscoach. Ik hoop maar dat deze uitspraken geen gevolgen hebben voor die gesprekken. De bond leiden is zo al moeilijk genoeg. Deze uitlatingen zijn zeer schadelijk voor het imago van de bond."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties