Constant Vanden Stock vanmiddag overleden

Greg Docx
| 43 reacties
Constant Vanden Stock vanmiddag overleden
Foto: © SC

Het is een zwarte dag voor Anderlecht, de dag voor de grote clash met Standard Luik. Constant Vanden Stock liet immers het leven.

Vanmiddag omstreeks 15u30 is Constant Vanden Stock overleden op 93-jarige leeftijd. Vanden Stock was al geruime tijd ziek. Hij was 25 jaar voorzitter van Anderlecht.

Op tienjarige leeftijd maakte Vanden Stock voor het eerst kennis met Anderlecht. Als jong spelertje doorliep hij de verschillende jeugdploegen van Anderlecht. Later zou Vanden Stock terugkeren bij Anderlecht, maar dan als bestuurslid. Hij werd voorzitter en loodste Anderlecht zo naar de Belgische en Europese top. Vanden Stock was trouwens ook even actief als bestuurslid bij Club Brugge én als selectieheer van de Rode Duivels.

In 1996 gaf hij de voorzittersfakkel door aan zoon Roger Vanden Stock. Vanden Stock senior bezocht zijn club echter nog vaak. Ook het stadion werd naar hem vernoemd. De laatste jaren liep het echter een stuk minder met de gezondheid van Constant Vanden Stock, en hij de pijp aan Maarten.

Voetbalkrant betuigt zijn medeleven aan Anderlecht en de familie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties