Jacobs: 'De titel kan nog'

De Nijs Michael
| 0 reacties
Jacobs: 'De titel kan nog'
Foto: © SC

Standard heeft de titel zo goed als binnen, maar sinds vorig weekend is er weer wat onzekerheid in de Luikse rangen geslopen en dat is Anderlechttrainer Ariël Jacobs niet ontgaan. "De titel kan nog", voert hij de druk nog wat op.

"Anderlecht was zogezegd uitgeteld, zelfs voor Europees voetbal. En kijk: nu doen we mathematisch nog mee voor de titel. En nu gaat iedereen hopen dat de ploeg die zo lang bekritiseerd werd de strijd nog moeilijk gaat maken tegen een ploeg die door zijn prestaties veel sympathie gekregen heeft. Spelen we dan een Micky Mousecompetitie of is Anderlecht zo sterk", vraagt Jacobs zich af. Net als vele anderen legt ook de trainer van paars-wit de druk bij Standard. "Er ligt meer druk bij Standard dan bij ons. Ze staan al lang op kop, ze liggen zeven punten voor, ze hebben nog niet verloren en er zijn maar vier wedstrijden meer te spelen. Maar ze hebben zichzelf wel bijkomende druk opgelegd door met een B-ploeg te gaan spelen in Gent", weet Jacobs. De coach verwijst ook naar zijn tijd bij Genk, toen haalden de Limburgers in extremis de derde plaats binnen, ten nadele van Standard. 

Jacobs voert de druk dan ook nog wat op: "Ik houd nog rekening met de titel, want het kan nog. Alleen: wij hebben ons lot zelf in handen voor de tweede plaats, niet voor de eerste. Maar naar zondag toe kan ik de geest in de ploeg niet veranderen: dit is een groep die wil winnen. Woensdag op Germinal Beerschot dacht ik dat ik mentaal moest ingrijpen bij Proto. Maar dat hoefde niet, zo groot was de solidariteit in de groep. Donderdag bracht Silvio een fles champagne mee voor doelpuntenmaker Vlcek. Het tekent de mentaliteit in deze groep", legt Jacobs uit.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties