Club en Anderlecht in play-offs om Champions League?

Anthony Van der Planken
| 10 reacties
Club en Anderlecht in play-offs om Champions League?
Foto: © SC

De kans bestaat dat Anderlecht en Club Brugge straks extra play - offwedstrijden moeten spelen om te bepalen wie het tweede Champions League-ticket krijgt. Drie wedstrijden voor het einde staan beide teams immers nog steeds gedeeld tweede.

Club Brugge en Anderlecht tellen na 31 speeldagen elk 61 punten. Bovendien wonnen ze ook allebei 18 wedstrijden. Dat betekent dat er op dit moment geen verschil is tussen beide ploegen, aangezien het onderling resultaat of het doelpuntensaldo in België geen rol speelt.

De komende drie speeldagen worden dus cruciaal. Club Brugge ontvangt nog Roeselare en Westerlo, Anderlecht speelt thuis tegen Sint-Truiden en op Bergen. Op de voorlaatste speeldag spelen beide teams tegen elkaar in het Constant Vanden Stockstadion.

De kans is dus reëel dat beide teams in de laatste drie wedstrijden evenveel punten sprokkelen. Als Anderlecht - Club Brugge op een gelijkspel eindigt en beide teams het in de andere twee wedstrijden even goed doen (bijvoorbeeld twee keer winnen), eindigen ze dus met een identiek puntenaantal op de tweede plek. Ook het aantal gewonnen wedstrijden is dan gelijk, waardoor er dus twee extra play-offwedstrijden georganiseerd moeten worden.

Een bijzondere, maar niet unieke situatie. In het seizoen 2004-2005 gebeurde al hetzelfde. Toen vochten Standard en Racing Genk in twee play-offwedstrijden om een UEFA-bekerticket. In de jaren '80 moest de titelstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge zelfs een keertje met play-offs beslecht worden. Toen won Anderlecht het pleit.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties