'Competitiehervorming op 17 mei een feit'

'Competitiehervorming op 17 mei een feit'
Foto: © SC

Maandagavond vond een buitengewone vergadering van de nationale studiecommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) plaats. Het hervormingsplan werd op uitzondering van de Nationale Liga unaniem goedgekeurd.

De nationale studiecommissie van de bond kwam gisteren samen. Het hervormingsplan dat voorgesteld werd door de Profliga en bondsvoorzitter François De Keersmaecker werd goedgekeurd. Enkel de Nationale Liga, de vereniging van tweedeklassers, stemde, zoals verwacht, tegen.
Maandag moest er duidelijkheid komen over de beslissing van de derdeklassers, want daar hing de toekomst van de hervormingen van af. Het hervormingsproject heeft immers 81% van alle stemmen nodig om goedgekeurd te kunnen worden op de algemene vergadering van de KBVB op 17 mei.

De derdeklassers moesten via mail hun stem uitbrengen. "75% van de derdeklassers heeft zich voor de hervorming uitgesproken", verduidelijkte Fons Rooms, de voorzitter de Liga van derdeklassers. De tweede klasse is radicaal tegen het hervormingsproject, dat een eerste klasse voorziet met zestien clubs. Alleen kan de Nationale Liga de hervorming echter niet tegenhouden. Op 17 mei wordt de knoop doorgehakt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties