Polak: 'Waarom houdt België geen rekening met EK?'

Nico Wieme
| 0 reacties
Polak: 'Waarom houdt België geen rekening met EK?'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht en Club Brugge delen broederlijk de tweede plaats in de Jupiler League. Beide teams totaliseerden evenveel gewonnen en verloren matchen. Als dat binnen drie speeldagen nog het geval is, volgen testmatchen. Iets waarvan Jan Polak gruwelt.

Jan Polak zou maar wat graag het seizoen op de tweede plaats afsluiten, en dat zonder testmatchen te spelen. De Tsjechische international gruwelt bij de gedachte dat er op de woensdagen 14 en 21 mei testwedstrijden zouden moeten gespeeld worden tegen Club Brugge. Tussendoor, op 18 mei, wordt immers ook nog de bekerfinale tegen AA Gent gespeeld en op 19 mei moet hij zich in principe melden bij de Tsjechische selectie voor het EK in Oostenrijk en Zwitserland.
 
Extra wedstrijden tegen Club is voor de box-to-boxspeler not done. “Daar is gewoon geen tijd voor. Er moet toch een criterium te vinden zijn dat je toelaat op het einde van de competitie te zeggen wie tweede en derde is? Als dat er in België niet is, rest ons maar één oplossing: drie keer winnen, dan is het verschil er sowieso”, aldus Polak in Het Laatste Nieuws.
 
De Tsjech heeft weinig lovende woorden over voor de Belgische voetbalbond. “Ik snap niet dat er in België geen rekening gehouden wordt met het EK. Waarom wordt de bekerfinale pas op 18 mei gespeeld? Waarom kon dat de woensdag voordien niet? De achttiende speel ik de finale, de negentiende moet ik bij de Tsjechische EK-selectie zijn. Er spelen zoveel buitenlanders in België. Waarom is er dan geen rekening gehouden met het EK?” herhaalt de Tsjech zijn vraag.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties