De kampioenenploeg van Standard: Deel III

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
De kampioenenploeg van Standard: Deel III
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Na de doelmannen, verdedigers en middenvelders is het tijd om de aanvallers in het licht te zetten. Met Jovanovic, De Camargo en Mbokani beschikte Michel Preud'homme over een schitterende voorlinie.

Aanvallers
 
Milan Jovanovic (27 jaar/Serviër)
28 wedstrijden – 2118 minuten
 
Zet met een furieus begin, zeven doelpunten in vijf wedstrijden, Standard meteen op de goede rails. Geeft de Rouches voorin dat tikkeltje extra en trekt ze er op moeilijke momenten terug door. Is niet alleen sterk aan de bal, maar ook nog eens heel snel. ‘Hij is zelfs sneller met dan zonder bal’, klinkt het bij de ploegmaats.
 
Opvallend moment: Is de beslissende factor in de topper tegen Club Brugge. Opent eerst de score na een lange rush van aan de middenlijn en verdubbelt daarna de voorsprong met het hoofd op aangeven van Grégory Dufer.
 
Dieumerci Mbokani (22 jaar/Congolees)
28 wedstrijden – 1939 minuten
 
Is tijdens de eerste twee wedstrijden van het seizoen nog bankzitter, maar verovert een basisplaats nadat hij tegen Cercle Brugge twee keer de weg naar de netten vindt. Vormt een dodelijk aanvalsduo met Milan Jovanovic en is met zijn snelheid, techniek, kopkracht en efficiëntie een gesel voor iedere verdediger in de Jupiler League.
 
Opvallend moment: Maakt twee doelpunten in de kampioenenwedstrijd tegen Anderlecht. Kondigt vooraf aan dat hij het ongelijk wil bewijzen van zijn ex-club, die hem tijdens het tussenseizoen liet vertrekken naar de Vurige Stede.
 
Igor De Camargo (24 jaar/Braziliaan)
31 wedstrijden – 1763 minuten
 
Begint het seizoen als basisspeler, maar wisselt achteraf de bank en het eerste elftal (19 keer in de basis, 12 keer invaller). Is professioneel en verzoent zich zonder problemen met een invallersstatuut, wanneer dat nodig is. De perfecte derde spits voor Michel Preud’homme. Vindt uiteindelijk toch nog acht keer de weg naar de netten.
 
Opvallend moment: Valt in twee minuten voor het einde van Standard – Anderlecht en is daarmee de enige Standard-speler die tijdens alle wedstrijden op het veld stond.
 
Ali Lukunku (32 jaar/Fransman)
5 wedstrijden – 35 minuten
 
Krijgt amper speelgelegenheid bij Standard en verlaat de club tijdens de winterstop voor Bergen.
 
Opvallend moment: Lukunku wint eind januari een rechtszaak tegen AA Gent. Hij beweert dat de Oost-Vlamingen hem aan zijn lot overlieten tijdens zijn revalidatie in 2004. De rechtbank wijst hem een som van 400.000 euro toe. De mooiste prijs van het seizoen voor de Fransman.

U kan hier de statistieken van Standard raadplegen. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties