Van Heerden hervat groepstraining

Nico Wieme
| 3 reacties
Van Heerden hervat groepstraining
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Het ziet ernaar uit dat Club Brugge in zijn laatste twee seizoenswedstrijden toch nog een beroep zal kunnen doen op Elrio van Heerden.

Acht wedstrijden heeft Elrio van Heerden dit seizoen op zijn conto staan voor Club Brugge. Niet echt om over naar huis te schrijven. De Zuid-Afrikaan zag de hele voorbereiding op het seizoen in rook opgaan. Zijn eerste speelminuten vierde hij pas op 28 oktober in de uitmatch bij Racing Genk. Voor de winterstop trad de frêle balvirtuoos zes keer aan voor de bekerwinnaar. Dan vertrok hij naar de Afrika Cup.
 
Toen Van Heerden begin februari fit terugkeerde uit Ghana, dacht en hoopte heel Brugge dat hij de stuwende factor richting titel zou worden. Niets bleek minder waar. Na amper twee wedstrijden was het al over en out. Tegen Standard speelde hij een draak van een wedstrijd. In de daaropvolgende week blesseerde hij zich aan de knie na een onschuldig duel op training met reservedoelman Glenn Verbauwhede.
 
Sinds donderdag traint Van Heerden weer mee met de groep. De wedstrijd van zondag aanstaande tegen SV Roeselare komt nog iets te vroeg. De technische staf hoopt om de Zuid-Afrikaan klaar te stomen voor de invallerswedstrijd van maandag. Indien dat een meevaller wordt, zit de kans er dik in dat Van Heerden tegen Anderlecht zijn comeback maakt. Of hij echter fit genoeg zal zijn om een noodzakelijke meerwaarde te vormen tegen de uittredende landskampioen, is een andere vraag.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties